ODS: Čelíme mocenskému paktu Zeman-Babiš

10.11.2017 19:06

Stále sledujeme podivnou situaci kolem sestavování vlády.

ODS: Čelíme mocenskému paktu Zeman-Babiš
Foto: ODS
Popisek: ODS

V rozhovoru pro Info.cz Petr Fiala kritizoval přístup Andreje Babiše, který kličkuje, místo aby transparentně vyjednával a hledal ve Sněmovně většinu. Dál trváme na tom, aby se předsedou Sněmovny stal lídr opozice Petr Fiala a měl tak šanci ovlivnit jmenování premiéra, pokud vláda ani napodruhé nezíská důvěru dolní komory. Předseda ODS stanovisko zopakoval i v Partii na Primě. Alexandra Udženija v Duelu na TV Barrandov připomněla, že občanští demokraté budou trvat na slibech, které dali před volbami. K turbulentní politické situaci se v pořadu Události, komentáře vyjádřil i Martin Kupka.

Všichni jsme zaregistrovali, že mezi uchazeče o úřad prezidenta přibyl silný kandidát. K ambicím Mirka Topolánka přijala stanovisko Výkonná rada ODS. Podle Petra Fialy je nutné rozbít mocenský pakt Zeman-Babiš: „Do prezidentské volby vstupuje nový kandidát s politickými zkušenostmi a zahraničně politickým rozhledem. Je zřejmé, že jde o vážného kandidáta. Už mnohokrát jsem řekl, že ODS si přeje výměnu na Pražském hradě a i povolební události ukazují, jak je to důležité.“ Mezi signatáře kandidatury bývalého premiéra patří i senátor Lumír Aschenbrenner, který své důvody vysvětlil v komentáři pro Reflex.

Příští pátek si připomeneme události 17. listopadu. Tentokrát se sejdeme v 09:30 na náměstí Václava Havla (piazzetta Národního divadla), odkud společně půjdeme položit květiny a zapálit svíčky na pietní místo na Národní třídě. Určitě přijďte!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!