ODS: Chceme zachovat praktické lékaře pro děti a dorost

01.02.2017 11:56

Poslanecká sněmovna schválila novelu zákona o vzdělávání lékařů. Zákon nově neobsahuje obor „praktický lékař pro děti a dorost“ jako samostatný specializační obor. Občanští demokraté s tím zásadně nesouhlasí.

ODS: Chceme zachovat praktické lékaře pro děti a dorost
Foto: ODS
Popisek: ODS

Bohuslav Svoboda: „Jsem přesvědčen o tom, že odstranění specializačního oboru praktický lékař pro děti a dorost ze zákona o vzdělávání lékařů bylo velikou chybou. Počty dětských lékařů se neustále snižují a většina z nich je navíc v důchodovém věku. Současná úprava, která zná jen zastřešující obor pediatrie, je nedostačující. Je to stejný problém, jako kdyby neexistoval obor praktický lékař, ale pouze zastřešující interní lékařství. Pokud nebude specializační obor praktický lékař pro děti a dorost obsažen v zákoně samostatně, obávám se, že v některých regionech nebudeme schopni zajistit dostatek lékařů a s tím související potřebnou zdravotní péči. Abychom se vyhnuli situaci, kdy nebude mít naše děti kdo léčit, představíme v nejbližší době novelu zákona, která specializační obor praktický lékař pro děti a dorost do zákona vrátí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

21:03 Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice.