ODS: Naši starostové odpouštějí nájmy podnikatelům a živnostníkům

21.03.2020 19:11

Mnoho starostů v řadách občanských demokratů přistoupí k odpuštění nájmů podnikatelům a živnostníkům, postiženým koronavirem.

ODS: Naši starostové odpouštějí nájmy podnikatelům a živnostníkům
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Naši starostové a primátoři z plných sil bojují s problémy způsobené pandemií koronaviru. Zavedli řadu rozumných opatření: od nákupu seniorům až po odpuštění správních poplatků a v některých případech i nájmů. Jsou to konkrétní a rychlé věci, které lidem pomohou situaci zvládnout,“ uvádí předseda ODS Petr Fiala.

„Odpuštění nájmu je cesta, jak můžou města a obce uklidnit ty, kteří jsou v tomto čase ve stresu, jak to všechno utáhnou a jak se pak vrátí ke svým běžným aktivitám. Okamžitá pomoc je ve složité situaci obzvlášť důležitá, protože kdo rychle dává, dvakrát dává. Chtěl bych vyzvat i další samosprávy, aby zvážily odpuštění nájmů a poplatků za služby podnikatelům a živnostníkům, kterých se týká nařízení vlády o dočasném uzavření provozu,“ říká místopředseda ODS a starosta Líbeznic Martin Kupka.

Anketa

Dělá Babišova vláda dost pro zvládnutí virové krize?

92%
8%
hlasovalo: 32561 lidí

„V Brně se k této inciativě chceme připojit v pondělí. Na jednání městské rady předložíme návrh na prodloužení splatnosti nájemného, následně budeme navrhovat i prominutí nájemného či jeho části. Provozovatelé obchodů a dalších služeb jsou v tuto chvíli v obrovské nejistotě a my jim chceme dát jasně najevo, že za nimi stojíme, a že se na nás můžou spolehnout,“ vysvětluje primátorka Brna Markéta Vaňková.

„Tato těžká situace nedopadá jen na živnostníky, podnikatele, jejich zaměstnance a jejich rodiny. Na zrušení služeb by po skončení krize doplatili všichni občané měst a obcí. A navíc - výpadky příjmů z nájmu při zrušení firem by byly z dlouhodobého hlediska větší než krátkodobá pomoc v této těžké době,“ uvádí předsedkyně zastupitelského klubu ODS na pražském magistrátu a místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

„Jde o okamžitou a konkrétní pomoc všem živnostníkům a podnikatelům, kteří jsou postižení koronavirem. Jsem přesvědčen, že obce a městské části musí dělat všechno proto, aby těmto lidem situaci ulehčily,“ uzavírá starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Kdo neobětuje minimum času a energie, tak by snad ani právo volit mít neměl

11:17 Čunek (KDU-ČSL): Kdo neobětuje minimum času a energie, tak by snad ani právo volit mít neměl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenční volbě