ODS: Návrhy ministerstva financí na změny v oblasti daní jsou jen laciný marketingový trik

05.02.2018 17:27

Ministerstvo financí představilo své návrhy na zrušení superhrubé mzdy a zavedení progresivního zdanění příjmů. Občanští demokraté s návrhy nesouhlasí. Označili je za marketingový trik, který ve skutečnosti nic neřeší.

ODS: Návrhy ministerstva financí na změny v oblasti daní jsou jen laciný marketingový trik
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Návrh ministerstva financí je laciný marketingový trik, ke zlepšení ani zjednodušení daňového systému nepovede. Hnutí ANO jen dělá, že něco dělá. A odvádí pozornost od vyjednávání s komunisty a menšinového vládnutí bez důvěry. My navrhujeme nižší a jednodušší daně," uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Jedná se pouze o kosmetické změny, které nikomu nepomůžou. Je to takový návrh pro návrh, aby vláda vykazovala nějakou činnost. Je to nepochopitelné i proto, že právě tato vláda slibovala zcela nový zákon o dani z příjmů. Ten ale připraven není. Tak vláda jen znepřehledňuje ten současný. ODS ve svém programu navrhuje zrušení superhrubé mzdy, ale náš návrh zároveň obsahuje snížení daní a zvýšení čistých mezd o 7 %. To je návrh, který dává a smysl a bude mít skutečný pozitivní dopad," doplnil předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

S návrhem zásadně nesouhlasí ani místopředseda poslaneckého klubu občanských demokratů Jan Skopeček: „Ostře odmítáme zavedení trvalé druhé sazby daně z příjmu fyzických osob tedy progresivního zdanění. Stávající solidární přirážka byla zavedena v krizi pouze na omezenou dobu. V době rekordního hospodářského růstu měla být tato přirážka dávno zrušena. ODS je a bude zastáncem rovné daně, protože nechceme trestat úspěch a aktivitu. Premiér v demisi Babiš tímto socialistickým návrhem jasně říká, o jakou vládu a jakou hospodářskou politiku stojí. Rychle zapomněl na své sliby o snížení daní a zjednodušení daňového systému."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…