ODS: Nejde jen o připomínku, je to i zápas o svobodu

18.11.2016 17:30

Ve čtvrtek jsme si připomněli výročí 17. listopadu. Petr Fiala, Alexandra Udženija a další představitelé ODS položili květiny na pražské Národní třídě. Následně pak spolu s disidenty a osobnostmi revoluce vzpomínali na události, které vedly ke svobodě.

ODS: Nejde jen o připomínku, je to i zápas o svobodu
Foto: ODS
Popisek: ODS

Poděkování patří všem, kteří si aktivně připomněli zásadní události našich novodobých dějin ve svých městech, nebo dokonce přišli na Národní. Předseda ODS zdůraznil, že nejde jen o připomínku minulých událostí, ale i zejména o zápas, který neustále vedeme za svobodu. Alexandra Udženija vyzvala k hledání společného cíle, spravedlnosti a odvahy.

Tento týden levice přišla s návrhem na zavedení sektorových daní. My místo dalších komplikací už tak složitého daňového systému požadujeme jeho zjednodušení. Podle Petra Fialy je ale potřeba zlepšit kontrolu velkých firem a naopak rozvázat ruce živnostníkům. Proti zvýhodňování korporací na úkor malých firem se vymezil i Jan Skopeček.

Alexandra Udženija slíbila, že ODS navrhne antibyrokratický balíček. Vždyť od roku 2013 bylo podáno 150 návrhů na změnu zákonů, které přímo ovlivňují podnikatele. Ti přitom potřebují hlavně stabilní prostředí. Součástí balíčku bude jednodušší zakládání firem nebo ohlašování živnosti přes internet.

Gratulujeme Jaroslavu Kuberovi ke zvolení místopředsedou Senátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.