ODS: Připravujeme balíček na pomoc s ekonomickými dopady koronaviru

10.03.2020 22:36

Občanští demokraté se jednohlasně shodli, že zdraví je nejdůležitější a podporují nová opatření vlády.

ODS: Připravujeme balíček na pomoc s ekonomickými dopady koronaviru
Foto: ODS
Popisek: ODS

V první řadě je nutné zajistit dostatečné množství zdravotnických potřeb. Zároveň je také potřeba se zabývat vážným ekonomickým dopadem na českou i světovou ekonomiku. Proto ODS připravuje kompletní balíček opatření na podporu ekonomiky a chce jednat s vládou.

„Podporuji nová opatření vlády. Je to správná reakce. Přál bych si, aby v boji proti šíření koronaviru vláda postupovala systematicky i nadále a neopakovaly se chyby z minulých dní. Nyní vidím dva hlavní úkoly:

1. Aby lidé v první linii, lékaři, zdravotníci a další měli dostatek ochranných pomůcek: roušky, respirátory, dezinfekce…

2. Je jasné, že koronavirus bude mít ekonomické dopady. Připravujeme ekonomický balíček, který pomůže lidem. Jsme připraveni jednat s vládou, abychom krizi co nejrychleji překonali,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Zdraví je na prvním místě, ale je jasné, že koronavirus bude mít vážné dopady na světovou i českou ekonomiku. OECD vyzývá vlády, aby činily nutná ekonomická opatření, my jsme k tomu vládu vyzvali už minulý týden. Bezúročné úvěry podnikatelům jsou dobrým, ale drobným krokem. My chceme ještě v tomto týdnu představit kompletní, dostatečně robustní ekonomický balíček opatření na podporu naší ekonomiky. Uvažujeme o snížení korporátní daně, zvýšení základní slevy na poplatníka a snížení odvodů za zaměstnance. Rádi podpoříme odložení daňových a zálohových plateb. Chceme určitě vyzvat vládu k odložení třetí a čtvrté vlny EET, kam spadají také lékaři. Ti mají teď úplně jiné starosti než zprovozňování pokladniček,“ sdělil člen programového týmu ODS pro ekonomiku Jan Skopeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy