ODS: Středočeští poslanci s Markem Bendou diskutovali se studenty o významu sametové revoluce

22.11.2023 11:17 | Tisková zpráva

Středočeští poslanci Jan Skopeček, Vojtěch Munzar, Petr Bendl a Jiří Havránek s Markem Bendou během poslaneckého dne v regionech v pondělí 20. listopadu navázali na další ze série výjezdů ODS blíž k Vám, tentokrát po krásách středních Čech.

ODS: Středočeští poslanci s Markem Bendou diskutovali se studenty o významu sametové revoluce
Foto: ODS
Popisek: ODS

Na Mělnicku během dne navštívili významnou střední školu, sociální zařízení v Neratovicích a v závěru výjezdu město Klecany na břehu Vltavy, kde mimo jiné už přes dvacet let sídlí rodinná firma zabývající se výrobou unikátních protipožárních systémů.

„S potěšením jsme se středoškoláky technické školy v Mělníku navázali na páteční oslavy 17. listopadu a jejich den studentstva. Během besedy jsme diskutovali nejen o významu připomínky listopadových událostí, ale také o aktuálních politických nebo společenských tématech. Právě svobodnou diskusi i ve středoškolském prostředí považuji za důležitou a pro obě strany nesmírně přínosnou,“ řekl Marek Benda, předseda poslaneckého klubu ODS.

Anketa

Líbily se vám letošní oslavy 17. listopadu?

3%
86%
hlasovalo: 15471 lidí

„AVAPS v Klecanech je jedním z předních výrobců roletových požárních uzávěrů a kouřových zábran v Evropě. Firma přitom začala z ničeho, pouze s dobrým nápadem a dnes je rodinnou kvalitní firmou s několika desítkami zaměstnanců a s vlastním vývojem. To, co dokázali, je hodno obdivu. Vážím si jejich práce i nadšení, které do podnikání vnáší,“ řekl poslanec Vojtěch Munzar.

„V rodinné firmě AVAPS v Klecanech už druhé desetiletí vyrábějí unikátní produkty, jež během požáru zachraňují cenné životy i majetky. Firma zároveň z devadesáti procent zaměstnává místní lidi, a to včetně pozic v jejich inovativním centru. AVAPS v Klecanech je doslova ukázkovou společností, nejen svým přínosem pro českou ekonomiku a lokální trh práce, ale zároveň společenskou odpovědností ke Klecanům a okolí,“ řekl poslanec Jiří Havránek.

„Ve čtyřech etapách v Klecanech rekonstruují místní základní školu s cílem navýšení její kapacity i komfortu dětí a zaměstnanců. Do roku 2025 dojde k navýšení o jedenáct kmenových tříd, vybudování nové vstupní haly a nezbytných šaten. Kvalitní vzdělávání je základem pro každou úspěšnou společnost. Jsem proto potěšen, že se ve Středočeském kraji podobné projekty daří uskutečňovat a i nadále by měly být naší jasnou prioritou,“ řekl Jan Skopeček, místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

„Jako první středočeský hejtman vím, jak důležité je pro města i kraj dobré fungování základního i středoškolského školství. V Klecanech probíhá významná investice v navyšování kapacity místní základní školy, kde dochází k budování dvou nových pavilonů se vstupní halou, šaten a hospodářského úseku. Podobné investice jsou s ohledem na rychlý vývoj v oblasti školství, ale i zalidňování okolo metropole Prahy, zcela nezbytné,“ řekl poslanec Petr Bendl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…