ODS: Vláda nemá žádný plán, my předložíme záchranný kruh pro ekonomiku

30.06.2020 11:17

Občanští demokraté nebudou při projednávání rozpočtu s rekordním 500miliardovým schodkem předkládat žádné pozměňovací návrhy.

ODS: Vláda nemá žádný plán, my předložíme záchranný kruh pro ekonomiku
Foto: ODS
Popisek: ODS

Chtějí ale vládu usneseními zavázat např. ke snížení daní, byrokracie nebo výdajů státu. ODS představila také vlastní balíček pro záchranu ekonomiky.

„Vláda nemá žádný konkrétní plán, jak povzbudit ekonomiku. Zadlužování bez reálného plánu, jak postavit ekonomiku na nohy, není žádné řešení, ale ekonomický zločin. Vláda neumí investovat, protože jinak by se premiér po 7 letech ve vládě fotil u hotových dálnic, ne uprostřed pole, kde nic není. Budeme vládě bránit, aby zadlužila lidi letos o 500 miliard a příští rok o 300 miliard. Andrej Babiš uměl rozdávat v době růstu, ale krizi nezvládá, nepomohou mu horoskopy a věštci, se kterými se radí, ale kompetentní řešení, kterých vláda není schopná. Nedovolíme, aby vláda zdevastovala naši zemi, proto navrhneme usnesení, kterými ji zavážeme, aby se chovala odpovědně,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Odmítáme se s ostatními stranami podílet na porcování medvěda, které neznamená nic jiného, než rozhazování peněz daňových poplatníků. Naopak přijdeme s devíti návrhy zákonů, které nechají lidem, podnikatelům i firmám víc peněz v peněženkách. Některé z nich budeme moci projednat ve Sněmovně už příští týden. Chceme například zrušit superhrubou mzdu, snížit sociální odvody, nebo odpustit některé daně. To bude náš záchranný kruh pro ekonomiku, který, na rozdíl od vládních slibů, skutečně pomůže,“ vysvětluje předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…