ODS a KDU-ČSL Znojmo: Ve válkou zmítané zemi akutně chybí Paralen, Brufen i obvazy

29.03.2022 4:31

Znojemské ODS a KDU-ČSL připravily od pondělí 28.3. sbírku léků a zdravotnických potřeb pro Ukrajinu. Obě strany SPOLU pokračují v aktivní podpoře Ukrajiny.

ODS a KDU-ČSL Znojmo: Ve válkou zmítané zemi akutně chybí Paralen, Brufen i obvazy
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

ODS a KDU-ČSL byly první dvě politické strany ve Znojmě, které jasně řekly, že stojí za svobodnou Ukrajinou. “Pro naše politické strany jsou svoboda a demokracie posvátné,” říká lídr Občanských demokratů ve Znojmě František Koudela. “Nedeklarovali jsme jen nějakou slovní podporu. Naše strany se aktivně účastní všech forem pomoci Ukrajině. Na Radě města jsme podpořili návrhy na finanční pomoc Ukrajině ve výši i na vyčlenění několika bytů pro lidi prchající před válkou, v rámci krizového řízení jsme se podíleli na zřízení velkokapacitního ubytování v budově SVŠE,” dodává Pavel Jajtner z KDU-ČSL.

Nyní ODS a KDU-ČSL spouští ve Znojmě další projekt pomoci. “Rusko na Ukrajině změnilo svou taktiku a zaměřuje se na civilní cíle. V zemi přibývá raněných a naopak chybí zdravotnický materiál,” vysvětluje František Koudela. “Proto jsme se rozhodli začít organizovat sbírku léků a zdravotnických potřeb.”

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Sběrným místem bude sportovní hala na ulici Dvořákova a s organizací sbírky bude ODS a KDU-ČSL pomáhat Oblastní charita Znojmo. “Obracíme se na všechny Znojmáky. Pokud máte doma navíc nějaké volně prodejné léky minimálně 2 měsíce před datem exspirace, které můžete postrádat, věnujte je prosím na pomoc Ukrajině,” vyzývá Pavel Jajtner, jenž je civilním povoláním lékař.

“Na Ukrajině akutně chybí zejména léky běžně užívané při nachlazení a léky na snížení teploty jako jsou třeba Paralen, Brufen (Ibalgin) nebo Nurofen. Nedostává se jich ani pro děti ani pro dospělé. Uvítali bychom také autolékárničky s obvazy. Ty tam také chybí hlavně pro možnost poskytování první pomoci, ” doplňuje Pavel Jajtner.

Se sbírkou začínají ODS a KDU-ČSL dnes. “Chtěl bych moc poděkovat řediteli Oblastní charity Evženu Adámkovi za spolupráci a za pomoc s organizací sbírky. Sběr léků potrvá do odvolání. Vypadá to, že válka na Ukrajině potrvá dlouho a je důležité v naší pomoci vytrvat. Kousek od našich hranic stále zbytečně umírají nevinní lidé,” říká závěrem František Koudela z ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.