ODS upozorňuje na koncentraci mediálního vlivu v jedněch rukách – navíc vládních

14.02.2014 18:48

Koncern Agrofert Andreje Babiše je dle veřejně dostupných informací z tohoto týdne po denících a internetových portálech definitivně vlastníkem i nejposlouchanější rozhlasové stanice v ČR. Mediální vliv společnosti tak znovu vzrostl.

ODS upozorňuje na koncentraci mediálního vlivu v jedněch rukách – navíc vládních
Foto: red
Popisek: Logo ODS

„Tištěná média vlastněná Andrejem Babišem oslovují denně 1,5 milionu čtenářů. Rádio Impuls poslouchá denně přes milion lidí. Jsme svědky překreslení mediální krajiny. Navíc se u nás nikdy nestalo, že by nějaký politik média přímo vlastnil,“ upozorňuje místopředseda ODS Martin Kupka.

Ostatní média, mediální kritici i politici by se podle něj měli zaměřit na to, jak se bude vyvíjet svoboda projevu a výběr témat v redakcích vlastněných Andrejem Babišem. „Svobodná média jsou důležitou podmínkou života každé demokracie,“ zdůrazňuje Martin Kupka.

Andrej Babiš se svým hnutím ANO může navíc uplatňovat svůj vliv i při nominacích do rozhlasové a televizní rady. „Jako vlastník soukromé rozhlasové stanice se tu ocitne v dalším vážném střetu zájmů. Může prostřednictvím radních i prostřednictvím legislativních návrhů ovlivňovat podmínky pro další rozvoj veřejnoprávního Českého rozhlasu,“ upozorňuje na možné souvislosti Martin Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…