Okamura: Babiš "zprivatizoval" strategický státní podnik ČEZ

26.06.2018 14:56

Komentář na facebookovém profilu k 16. schůzi Poslanecké sněmovny

Okamura: Babiš "zprivatizoval" strategický státní podnik ČEZ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Dnes navrhneme na program Sněmovny projednání a odsouzení výroku kancléřky Angely Merkelové zpochybňujícího odsun Němců v rámci poválečného uspořádání. Jsem zvědavý, jestli nás ostatní strany v hlasování o zařazení toho bodu podpoří. Podívejte se, co jsem řekl na dnešní tiskové konferenci. Chceme prosadit usnesení v tomto znění: "Poslanecká sněmovna odsuzuje výroky kancléřky Merkelové, morálně a politicky zpochybňující poválečný odsun německého obyvatelstva. Odsun proběhl na základě smluv o poválečném uspořádání Evropy a je nezpochybnitelným výsledkem porážky německého nacismu ve druhé světové válce".

Dále jsme na tiskové konferenci zhodnotili působení první Babišovy vlády - nenavrhla žádné pozitivní systémové změny, lidé nemají více peněz ani spravedlnosti a hrozí zásadní zhoršení bezpečnosti kvůli podcenění migrační hrozby - Vláda Andreje Babiše je obrovské zklamání, plno řečí, ale skutek utek, jen prázdná slova.

Navíc, v uplynulých dnes Andrej Babiš "zprivatizoval" strategický státní podnik ČEZ, když do vedení prosadil většinově zástupce hnutí ANO a odmítl jakoukoli kontrolu od jiných stran. Konání ČEZ je nutné nyní bedlivě sledovat, zdali si tam Andrej Babiš nezačne prosazovat osobní zájmy.

Dále jsem se vyjádřili ke společnému návrhu většiny ostatních parlamentních stran, aby byly umožněny sňatky homosexuálů. Hnutí SPD s tímto nesouhlasí, jelikož programově považujeme za základ rodiny přirozený svazek muže a ženy. Podle našeho názoru je jiná sexuální orientace soukromá záležitost každého člověka. Proto nepodpoříme legislativní změnu umožňující sňatky homosexuálů. Stávající legislativu umožňující registrované partnerství považujeme za dostatečnou. Nesouhlasíme také s možností adopce dětí homosexuálními páry. Je zde dostatek bezdětných manželských párů, které mají zájem o adopci. Mediální prezentace, že homosexuálové si budou adoptovat jen děti, které nikdo nechce je lež a mediální manipulace. Ignoruje se zde dítě a jeho zájem být vychováván v přirozené rodině a přirozených hodnotách. Návrh je součástí neomarxistické pozitivní diskriminace menšin a oslabení role tradiční rodiny. Naše hnutí SPD bude naopak podporovat ústavní zakotvení rodiny jako přirozeného svazku muže a ženy. Za naprosto šílené považujeme návrhy na změnu pohlaví od 12 let věku zápisem v matrice na základě přání dětí. To je skutečný plán rozvratu společnosti.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…