Okamura: Byli jsme i před Bruselem, budeme i po něm!

17.02.2019 6:34

Komentář na facebookovém profilu k volnému pohybu osob, zboží, služeb a peněz bez EU

Okamura: Byli jsme i před Bruselem, budeme i po něm!
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

To bylo strašení kolem Brexitu! Ukazuje se ale, že když se chce, bez EU všechno jde! Británie totiž v pondělí podepsala se Švýcarskem pobrexitovou obchodní dohodu. Prodlužuje stávající smlouvu o volném obchodu uzavřenou s Evropskou unií a umožní oběma zemím obchodovat stejným způsobem i po vystoupení Británie z EU. Evropskou unii k volnému obchodu a ekonomické prosperitě nepotřebujeme!

Podobnou dohodu jako se Švýcarskem zatím podepsala Velká Británie například s Chile, Faerskými ostrovy a některými státy východní a jižní Afriky. S Austrálií a Novým Zélandem britský kabinet uzavřel dohody o vzájemném uznání, které umožňují legálně prodávané zboží z jedné země prodávat i ve druhé.

V Evropské unii nejsou například právě Švýcarsko, Island, Norsko, Monako, Andorra, San Marino, Lichtenštejnsko. A přesto tyto státy velmi prosperují. A to nemluvím o super vyspělých mimoevropských zemích, které fungují aniž by byly součástí něčeho podobného jako EU.

Sluníčkářům, eurofilům a bruselským kolaborantům už dochází argumenty, tak nás začínají strašit a začínají vyhrožovat! Současná Evropská unie je nereformovatelná. Prosíme vás o podporu ve volbách do Evropského parlamentu, aby se nám podařilo obnovit naši suverenitu a ukončit současnou EU. My v SPD nejsme izolacionisté. Chceme dobrovolnou spolupráci suverénních rovnoprávných zemí při zachování volného pohybu osob, zboží, služeb a peněz. Vzorem nám může být třeba Evropské sdružení volného obchodu (EFTA), jehož členy jsou Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko a Island. Tato organizace napomáhá obchodní spolupráci těchto zemí, ale neuzurpuje si jejich suverenitu. Byli jsme i před Bruselem, budeme i po něm!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.