Okamura: Je nutné zabránit zneužití pandemie k politickým cílům

18.08.2020 13:04

Komentář na facebookovém profilu k oznámení vlády, že od září budou roušky opět povinné ve veřejné dopravě i vnitřních prostorech

Okamura: Je nutné zabránit zneužití pandemie k politickým cílům
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Vláda chce opět zavést plošná opatření proti nákaze covid-19. V této souvislosti je nutné si položit následující základní otázky, na které vláda z nejasných důvodů stále nedává odpověď:

  1. Jaké je skutečné a reálné zdravotní riziko u nemoci, která u drtivé většiny pozitivně testovaných probíhá nyní bez příznaků nebo s lehkým průběhem?
  2. Nemůže opět dojít k nárůstu rizik u ostatních diagnóz, kde dojde k prodloužení času léčení nebo péče vlivem omezení provozu, nebo vlivem karantény?
  3. Proč se nedaří chránit ohrožené skupiny seniorů v Domovech seniorů?
  4. Proč stále nefunguje chytrá karanténa a jaká je skutečná realita efektivity takzvané chytré karantény?
  5. Prověřují se informace o efektivním účinku některých dostupných a relativně levných léků, které byly podány starším lidem s příznaky nemoci?

Je nutné zabránit zneužití pandemie k politickým cílům. Připomínám úvahy ministra vnitra Hamáčka z ČSSD o odkladu voleb a o hlasování na dálku. A upozorňujeme na neukončené šetření ohledně netransparentních veřejných zakázek.

Už tak je dost šílené, že tu máme v podstatě krizový stav kvůli epidemii Covidu, přičemž ale neexistuje jakékoli meřítko, jak určit co je u Covidu epidemie nebo ne. To je v této době dost zarážející. Připomenu, že u jiných nemocí to je standard. V případě chřipky, abychom mohli hovořit o epidemii, jde v ČR o hranici 1600 – 1800 případů nákazy na 100 000 obyvatel. V případě Covidu takovou hranici nikdo nestanovil a zřejmě to nikdo nechce, protože samozřejmě počty nakažených jsou oproti chřipce téměř 30 násobně nižší. Dnes to je například 5816 nakažených lidí na 10 milionů, tedy 58 na sto tisíc. Jakkoli noviny píšou o rekordním počtu, je to ve srovnání s jinými velmi závažnými nemocemi zanedbatelný počet, navíc u nemoci, která je, jak již víme, v drtivé většině případů neškodná. Nedozírné škody však vznikají na ekonomice, lidé jsou bez práce nebo se jim snížili příjmy. Tím stoupá závislost lidí na státu. Na rakovinu umře denně v průměru 72 lidí a za 5 dní umře na rakovinu víc lidí než na samotný koronavirus za celý uplynulý rok. Ročně dostane rakovinu 85 000 lidí a počty aktuálně nemocných jsou v řádu statisíců. A s nikým to v podstatě nehne.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace