Okamura: Nejsme strana na prodej, nestojí za námi žádní kmotři ani miliardáři

06.10.2013 11:02

Z Facebooku Tomia Okamury

Okamura: Nejsme strana na prodej, nestojí za námi žádní kmotři ani miliardáři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Milí přátelé, píšete mi, že není Úsvit příliš vidět. Ano, je tomu tak, nemáme tolik peněz jako ostatní strany. Ani nemáme žádné sponzory, nejsme strana na prodej a řekněme si upřímně, každý sponzor za své peníze také něco chce. Nestojí za námi žádní kmotři ani miliardáři. Nemáme ani žádné státní příspěvky na činnost v desítkách či dokonce stovkách milionů korun z Vašich daní jako má ČSSD, TOP09, ODS, KSČM, KDU-ČSL, SPOZ, Strana zelených a Suverenita.

Pan Babiš sice státní příspěvky na svoji stranu nedostává, ale na své podnikání inkasuje 3 miliardy korun ročně z veřejných dotací, takže je to opět z Vašich daní.

My se snažíme být skutečně nezávislí, abychom mohli vždy prosazovat svobodně náš program. Jelikož nemáme tolik peněz, všechny Vás prosím o každodenní podporu, mluvte s lidmi, agitujte, vysvětlujte, přiveďte je k volbám. Pomozte nám prosím s kampaní. Sami změny pro naší republiku nedokážeme, společně s Vámi ano. Každý hlas je velmi důležitý.

Budeme rádi za jakoukoliv pomoc, třeba že si polepíte auto (pošleme mailem a stačí vytisknou), roznesete letáky, vylepíte plakáty, stačí, když napíšete na info@hnutiusvit.cz a ozveme se. Nebo jen třeba diskutujte a agitujte u své rodiny, známých a přátel a přiveďte je k volbám. 

Navíc nás kvůli našemu programu sabotují média, jelikož jsou mnohá z nich pod vlivem stávajících parlamentních stran a jejich kmotrů, kteří média léta platí inzercí ze státních firem v mnoha desítkách milionech korun, nebo dokonce média, která vlastní přímo majitel strany a miliardář. 

A všechny je spojuje jedno: nikdo z nich nechce ve skutečnosti přímou demokracii, nikdo z nich nechce, aby měl občan poslední slovo. Pouze my prosazujeme obecný zákon o referendu bez výjimek, kterým by lidé mohli závazně navrhovat, měnit či rušit zákony, dále chceme uzákonit přímou volbu a odvolatelnost politiků a uzákonění hmotné a trestní odpovědnosti politiků, soudců a exekutivy. Navrhujeme také majetková přiznání zpětně, aby se nám museli zpovídat všichni, kdo si za uplynulých dvacet let ve velkém nakradli. 

Teď těsně před volbami najednou ostatní politické strany začaly říkat, jak také chtějí přímou demokracii, dokonce to říká i pan Kalousek, což je celkově pozoruhodné, jelikož ještě před pár měsíci všechny tyto strany nikdy takto nemluvili a přímou demokracii odmítaly. Teď ale vidí, že je mezi občany po přímé demokracii poptávka, tak to zase naslibují – přestože měli 20 let čas to udělat – a po volbách to samozřejmě neudělají. 

Pro stávající politicko-ekonomickou mafii je systém přímé demokracie doslova noční můra. Spoléhají na to, že zase lidé naletí na jejich sliby a bude čtyři roky klid. Nenechte se prosím zase ošálit. 

Já jsem již o potřebě přímé demokracie začal psát ve svých knihách a článcích před mnoha lety a nejen že neměním názory a mám je stále konzistentní, ale i čas mi dává zapravdu. 

Sám to ale u nás změnit nedokážu, společně s Vámi máme šanci a pakliže dostaneme dostatek hlasů, i sen se může stát realitou. 

Prosím Vás o podporu. 

Jestli souhlasíte, prosím sdílejte svým přátelům.

Váš Tomio Okamura – zakladatel a předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…