Okamura: Poslanci, nekompromitujte se dál podporou několika gaunerů

23.06.2013 10:21

Včera bylo naše hnutí oficiálně zapsáno na Ministerstvu vnitra. Díky našemu poslanci  Radimu Fialovi jsme se stali další, to znamená šestou parlamentní stranou, která je navíc zastoupená jak v Poslanecké sněmovně a v mé osobě je zastoupená také v Senátu.

Okamura: Poslanci, nekompromitujte se dál podporou několika gaunerů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Doufáme proto, že nás přestanou ignorovat agentury pro výzkum veřejného mínění. My jsme si nechali v květnu udělat průzkum, který mimo jiné obsahoval i volební preference našeho hnutí, a jsme zvědaví nakolik se oficiální průzkumy trefí. Všichni totiž víme, že průzkumy  umí vybraní politici ovlivnit, a politické strany si proto objednávají průzkumy dvojí - jeden pro média a druhý necinknutý pro sebe, aby strany věděly, jak na tom doopravdy jsou.

Pokud jde o naše preference, byli jsme z čísel mírně řečeno hodně šokovaní. Nebudu prozrazovat konkrétní čísla, ale kdyby se prognóza naplnila jen z poloviny, tak máme stále šanci dokonce vyhrát volby.

Ostatní neparlamentní strany a hnutí jsou v podstatě bez jakékoli šance. Což je pro nás smutné - raději bychom měly v parlamentu partnery nezkompromitované minulými i současnými zločiny svých ministrů či poslanců. Jsme ale připraveni spolupracovat s každým slušným poslancem a senátorem a také to už teď při navrhování zákonů děláme.

Chtěl bych touto cestou také vyzvat své přátele ve sněmovně, kteří dosud váhali, zda se k nám veřejně připojit – přátelé, nekompromitujte se už dál podporou několika mocichtivých gaunerů. Popravdě řečeno je to také politicky neprozíravé. V příštích týdnech se počet skandálů a odhalených zločinů jen  znásobí.

Policie a státní zástupci zcela evidentně ztratili ostych a současnou kauzou stíhání politiků v nejvyšších mocenských patrech nekončí. Naopak, tohle berme jako první výstřel z Aurory. Znamená to, že při troše dobré práce se ve vězení sejde velmi mnoho současných i minulých ministrů, premiérů či předsedů politických stran. A to TOP 09 počínaje a ČSSD konče.

Budeme usilovat o to, aby Poslanecká sněmovna, která ztratila důvěru veřejnosti, zkrátila volební období a lidé měli šanci zvolit si zástupce, kterým budou moci důvěřovat.

K programu našeho hnutí bych rád uvedl, že za klíčové body našeho programu považujeme:

  • zavedení přímé volby poslanců, starostů a hejtmanů
  • prosazení zákona o referendu, který občanům umožní vymoci žádané změny (možnost pomocí referenda prosadit, upravit či naopak zablokovat zákon)
  • odvolatelnost všech přímo volených politiků 
  • zákaz souběhu funkce ministra vlády a poslance nebo senátora
  • ústavní brzdu bránící dalšímu neopodstatněnému zadlužování, cílem jsou vyrovnané veřejné rozpočty s legislativou podle švýcarského vzoru
  • důsledné oddělení moci zákonodárné od moci výkonné. Vláda bude jmenována přímo voleným a občany odvolatelným prezidentem bez nutnosti vyslovení důvěry poslaneckou sněmovnou - konec přeběhlíků, vratkých koalic a uplácení poslanců.
  • asné uzákonění osobní, hmotné a trestní odpovědnosti pro politiky, exekutivu, soudce a státní zástupce

 Dovolte mi, abych Vám představil prvních pět osobností, které budou naše hnutí reprezentovat, organizovat činnost v jednotlivých krajích a dělat přípravu pro volby do Poslanecké sněmovny.
 
Garantem pro moravsko-slezský kraj je Jana Lorencová, renomovaná investigativní novinářka, která krom jiného stojí za odhalením kauzy lehkých topných olejů.
 
Náš poslanec Radim Fiala se bude starat o kraj Olomoucký - Radima doufám nemusím představovat - byl to on, kdo díky preferenčním hlasům občanů přeskákal v minulých volbách lídra ODS Ivana Langera, a byl to on, kdo jako jediný - pravím jediný takzvaný rebel nevzal žádný úplatek a odmítl hlasovat pro zvýšení daní - tedy porušit svůj volební program.
 
Pardubický kraj bude mít na starosti Marek Černoch, dopravní pilot, skvělý muzikant, syn legendárního zpěváka Karla Černocha, bývalý ředitel hudebního rádia a manažer mnoha firem.

Georgi Bidenko, úspěšný manažer rodinné firmy s miliardovými obraty – bez jediné státní zakázky - bude mít na starosti středočeský kraj. Snad ještě poznámka ke jménu, Georgi má tatínka z Bulharska a maminku Češku a celý život žil v České republice.
 
Ústecký kraj si vzal na starost Jaroslav Novák, investigativní novinář,  spisovatel a krom mnoha jiného autor prvního českého filmu se světovou hudební špičkou - legendární skupinou Nazareth.
 
Zlínský kraj a samozřejmě i celou Českou republiku bude mít na starosti Tomio Okamura.
 
V blízké době představíme další osobnosti, které budou garanty a koordinátory v dalších krajích ČR.

Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.