Okamura: Pro nezaměstnané cizince příspěvek na návrat do vlasti

20.05.2014 14:30

Zpřísnění podmínek pobytu pro imigranty a pozorovatelská mise na Ukrajinu.

Okamura: Pro nezaměstnané cizince příspěvek na návrat do vlasti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura

Tomio Okamura:

Tento týden odjíždí náš poslanec Milan Šarapatka znovu na Ukrajinu jako pozorovatel prezidentských voleb v rámci mise OBSE a NATO a než o své práci bude hovořit on, dovolte mi uvést k tomuto tématu několik zcela zásadních slov.

Je dobré si uvědomit stěžejní fakta, tj. že tím prvotním hybatelem dění na Ukrajině byla Evropská unie a část jejích politiků, včetně těch českých. A to tím, že veřejnými i neveřejnými činy iniciovali a napomohli svržení legální vlády a legálního ukrajinského prezidenta a rozpoutali na Ukrajině občanskou válku, která už má dnes stovky mrtvých a skončí rozpadem země na východní a západní část. Pochopitelně nedílnou a obrovskou spoluodpovědnost nesou politici Spojených států amerických, které ze situace vytěží nejvíc, protože oslabují Rusko, přičemž ekonomickou cenu krize ponese Ukrajina a Evropa.

Západní Ukrajina, která skončí pod vlivem Evropské unie, nás bude stát miliardy eur, které půjdou z kapes našich občanů. A už jen zrušení víz bude znamenat obrovský příliv pracovních sil z Ukrajiny, přičemž Česká republika patří k nejohroženějším státům - vzhledem k tomu, že máme příbuzný jazyk a ukrajinská mafie tu má vybudované silné zázemí.

V tomto ohledu budeme v Poslanecké sněmovně navrhovat jednání o zrušení sociálních výhod pro cizince, kteří v ČR pobývají a jsou bez práce. Součástí řešení by místo sociálních dávek měl být jednorázový příspěvek na návrat do vlasti.

Budeme usilovat také o změny v živnostenském zákoně a dalších právních předpisech, které umožňují získávat v České republice extrémně lehce povolení k dlouhodobým pobytům. Na toto téma jsme již jednali s ministrem vnitra a jím pověřenými odborníky a požádali ho o vzájemné konzultace těchto témat. Rádi bychom, aby tuto problematiku řešila přímo vláda, přesněji ministerstva, která jsou v tomto ohledu kompetentní. Dříve než bude pozdě.

Ing. Mgr. Milan Šarapatka, PhD.:

Vážené dámy, vážení pánové,

Rád bych využil této tiskové konference, abych vám  a vašim prostřednictvím i ostatním sdělil , že se opět chystám na pozorovatelskou misi na Ukrajinu.

Tentokrát na prezidentské volby do Kyjeva.  A  rád bych předešel  jakýmkoli spekulacím a dotazům, kdo že mne tam nyní posílá,  případně za čí peníze že tam jedu.

Sděluji vám proto, že jedu do Kyjeva  v dresu NATO a OBSE a že to platí Brusel.

Co se však týká mojí motivace, proč na Ukrajinu nyní jedu, ta zůstává stejná.

Informační válka o Ukrajinu už  totálně zamlžila realitu. Chci proto vidět dění při volbách na vlastní oči. A chci si udělat vlastní úsudek, a chci se o něj podělit s těmi, kdož o to budou stát.

Budete-li mít zájem, jsem připraven vás opět o dění při volbách informovat.  Budu ovšem  mluvit  o tom co uvidím,  nikoli říkat to, co se snad očekává.

V neposlední řadě se chci  také setkat s našimi krajany a zjistit, co je trápí a jak by jim v současné těžké situaci mohl náš parlament nebo vláda reálně, nikoli řečmi nebo planými gesty, pomoci. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.