Okamura: Rozpočet můžeme hodnotit až po projednání ve výborech

04.12.2013 16:54

Tisková zpráva z ranní tiskové konference po schůzi poslaneckého klubu hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury.

Okamura: Rozpočet můžeme hodnotit až po projednání ve výborech
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Tomio Okamura

Dovolte mi, abychom se vyjádřili k dalšímu aktuálnímu tématu a tím je státní rozpočet.

V této souvislosti musím říct, že my rozpočet v tuto chvíli nemůžeme detailněji hodnotit, jelikož máme k dispozici jen rámcová čísla, která nevypovídají o efektivitě výdajů, o reálnosti příjmů a podobně.

Návrh rozpočtu se bude v příštích týdnech projednávat v jednotlivých sněmovních výborech a tam zástupci vlády představí více detailů a budou také k dispozici pro naše dotazy. Teprve tehdy se budeme moci zamýšlet nad kvalitou rozpočtu, budeme ho konzultovat s odborníky, s členy budoucí vládní koalice a teprve poté se budeme rozhodovat  nad tím, zda rozpočet podpoříme či nepodpoříme.

Rád bych také zmínil další aktualitu. Protože média se začala zajímat o naše poslanecké kanceláře, chtěl bych podotknout, že zařizování poslaneckých kanceláří je v plném proudu – to, že noví poslanci nemají kancelář pár dnů po zvolení má zcela jasnou logiku - je třeba najít místa, odpovídající prostory, uzavřít smlouvy, zařídit vybavení a tak dále.

To, čím doufám voliče potěšíme je, že kromě stabilních kanceláří zvažujeme takzvané mobilní kanceláře, kdy budou naši poslanci proaktivně dojíždět za občany i do dalších míst v regionech, protože jsme si vědomi toho, že ne každý má čas v daný čas a hodinu přijet někam do krajského města a zároveň cítíme, že je velmi důležité, aby občané viděli, že jim chceme a budeme sloužit.

I proto nám připadne správné, abychom jako zaměstnanci občanů jezdili za občany a ne oni za námi a abychom jim byli v případě potřeby k dispozici.

Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).