Okamura (SPD): Další informace kolem odstranění sochy maršála Koněva

18.04.2020 21:43

Komentář na facebookovém profilu k odstranění sochy maršála Koněva v Praze 6

Okamura (SPD): Další informace kolem odstranění sochy maršála Koněva
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

Kolem odstranění sochy maršála Koněva, který osvobodil Osvětim i Prahu od německých nacistů a je držitelem našeho nejvyššího státního vyznamenání Řádu bílého lva, se objevily další znepokojivé informace. Díky nouzovému stavu nemuselo proběhnout transparentní výběrové řízení a přemístění stálo 275 tisíc korun. Umístění sochy v depozitáři bude stát téměř 12 tisíc korun měsíčně - smlouva je platná do konce roku. Navíc, umístěním sochy do depozitáře je zřejmě porušena smlouva naší země s Ruskou federací. Vidíme, že starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP09), který nazval občany "spodinou", jednal nehorázně jak po obsahové, tak po formální a právní stránce věci.

Anketa

Podporujete návrh SPD, abyste mohli v referendu hlasovat o vystoupení z EU?

97%
3%
hlasovalo: 26041 lidí

Smlouva s Ruskou federací z roku 1993 je součástí platné legislativy ČR. Článek 21 této smlouvy jasně říká: „Každá Smluvní strana bude na svém území zajišťovat péči o vojenské hroby a vojenské pomníky druhé Smluvní strany, jejich udržování a přístup k nim.“ Socha je ale v depozitáři, čili k ní není přístup a tím je porušena smlouva.

O odstranění vojenského pomníku maršála Koněva rozhodlo zastupitelstvo MČ Praha 6 v září loňského roku s tím, že pověřila Radu MČ Praha 6 „nalezením důstojného uplatnění uměleckého díla (sochy) maršála I. S. Koněva, nejlépe v některé z paměťových institucí a zajištění nezbytných kroků k přemístění uměleckého díla (sochy) maršála I. S. Koněva.“

Socha je ale v depozitáři, nikoli v paměťové instituci. Takže je porušeno i usnesení zastupitelstva. Dodám, že vládnoucí koalici na Praze 6 tvoří TOP09, ODS, KDU-ČSL a STAN. A ani se nedivím, že jsou na Praze 6 vedlejší silnice v dezolátním stavu a nejsou místa ve školkách, když se starosta nevěnuje svojí práci pro občany, a místo toho zneužívá svoji pracovní dobu k rozdmýchávání nenávisti mezi lidmi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…