Okamura (SPD): Evropská unie chce zavádět nové daně

20.09.2020 20:35

Komentář na facebookovém profilu k daním, které chce EU přímo vybírat a budou jejím vlastním zdrojem

Okamura (SPD): Evropská unie chce zavádět nové daně
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

Evropská unie chce zavádět nové daně, které bude přímo vybírat a budou jejím vlastním zdrojem. To je další krok k vytvoření jednoho centralizovaného státu s vlastními daněmi a vlastním nezávislým rozpočtem. Toto bohužel podpořil na minulém summitu i premiér Andrej Babiš. Hnutí SPD odmítá, aby Evropská unie vybírala daně. Peníze patří českým občanům, a ne Bruselu! Ukazuje se, že EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve se z ní dostaneme, tím lépe!

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

Státy Evropské unie by se měly co nejrychleji dohodnout o nových zdrojích peněz, kterými budou financovat příští sedmiletý rozpočet a splácet dluh za chystaný pokrizový fond pomoci ekonomikám. Shodli se na tom poslanci Evropského parlamentu, podle nichž by unie měla již od příštího roku těžit z většího počtu zdrojů, než navrhli lídři členských zemí na červencovém summitu. Europoslanci předpokládají celkem šest nových daní či poplatků. Informovala ČTK.

EU se kvůli fondu o objemu 750 miliard eur (téměř 20 bilionů korun) chystá zadlužit na finančních trzích a dluh splácet do půlky století. Jako první by v příštím roce chtěli zavést poplatek z nerecyklovaných plastů, později uhlíkové clo či digitální daň.

Europoslanci navíc navrhli, aby již od ledna mířila do společných fondů kromě poplatku za plasty také část peněz, které mají členské země z prodeje emisních povolenek. Za dva roky by podle nich měla unie schválit uhlíkové clo a digitální daň, o rok později pak poplatek z finančních transakcí. V roce 2026 by pak sérii nových zdrojů mělo uzavřít schválení nové daně pro firmy...

Hnutí SPD odmítá, aby Evropská unie vybírala daně. Peníze patří českým občanům, a ne Bruselu. Ukazuje se, že EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve se z ní dostaneme, tím lépe!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…