Okamura (SPD): Fialova drahota. Češi si v práci dopřávají teplé obědy stále méně

04.09.2023 23:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdražení hotových jídel.

Okamura (SPD): Fialova drahota. Češi si v práci dopřávají teplé obědy stále méně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Češi si v práci dopřávají teplé obědy stále méně. Do jídelny nebo restaurace zajde v pracovní dny jen 16 procent zaměstnanců. Téměř polovina na oběd do jídelny nebo restaurace nechodí vůbec.

Ukázal to průzkum agentury STEM/MARK a informoval o něm sever faei. Důvodem poklesu pravidelného stravování v jídelnách a restauracích je Fialova drahota. Průměrná cena obědového menu podle Edenred Restaurant Indexu ve srovnání s červencem 2022 totiž stoupla o 21,4 koruny na zhruba 185 korun.

Část zaměstnanců chodí na teplé jídlo do kantýny nebo restaurace aspoň občas. Třikrát nebo čtyřikrát týdně tímto způsobem obědvá 13 procent lidí, jednou nebo dvakrát pak 22 procent. Polovina zaměstnanců (49 %) v průběhu pracovního týdne v jídelně, v kantýně nebo v restauraci neobědvá ani jednou.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Bydlení

Jedna věc je mít peníze na bydlení, což také úplně nechápu, jak přesně chcete změnit a druhá, aby bylo bydlení k sehnání. To hodláte řešit jak? Protože i když se třeba teď začne stavět, tak to nepokryje poptávku, hlavně, když se soustředí jen na vybrané lokality.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Zestátnění ČEZu je naprosto legitimní požadavek

8:14 Prokšanová (KSČM): Zestátnění ČEZu je naprosto legitimní požadavek

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zestátnění ČEZu a (ne)reakci předsedy hnutí ANO, zd…