Okamura (SPD): Kolem 80 procent naší legislativy pochází z EU

06.01.2022 20:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke vztahu nové vlády k EU.

Okamura (SPD): Kolem 80 procent naší legislativy pochází z EU
Foto: Repro Twitter
Popisek: Tomio Okamura na jarmarku SPD potkal ,,Bakalova novináře"

Ministr financí Zbyněk Stanjura potvrdil, že Česká republika je protektorátem Bruselu. Vláda chce zvýšit limit pro povinnost platit daň z přidané hodnoty u podnikatelů z jednoho na dva miliony. To je rozumné a hnutí SPD to podporuje, protože jinak se zbytečně lidem prodražují služby různých řemeslníků a podobně. Ale celou věc musí schválit Evropská unie, informovala ministr financí Zbyněk Stanjura. Potvrdil tak fakticky, že Česká republika je de facto protektorátem Evropské unie. Podle hnutí SPD bychom si my sami v naší zemi měli určovat výši DPH, výši daní a sami bychom si měli navrhovat a schvalovat své zákony, aniž bychom se museli ptát Bruselu, zda nám něco milostivě povolí či nařídí. Toto je další důvod, proč vystoupit z EU.
 
„V tuto chvíli je míč na straně Evropské komise, kterou ministerstvo financí v listopadu požádalo o možnost zvýšit hranici obratu pro osvobození od DPH na 85 tisíc eur. Komise má nyní až osm měsíců na vyjádření pro Radu EU a ta má další až tři měsíce na své rozhodnutí. Potom bychom mohli novelizovat naši legislativu a navýšit limit pro povinnou registraci k DPH na dva miliony Kč. Naším zájmem je, aby se tak stalo co nejdříve, ale závisí to hlavně na rozhodnutí evropských orgánů. Věřím, že naši žádost schválí co nejdříve, neboť stávající limit pro plátcovství DPH ve výši jednoho mi­lionu vychází z částky vyjednané při našem vstupu do EU v roce 2004 a nezměnil se už 17 let navzdory významným změnám cenové hladiny,“ řekl ministr Stanjura.
 
Podle některých odhadů již kolem 80 procent naší legislativy pochází z EU! Český parlament pak musí jen poslušně odmávat směrnice EU a implementovat je do našeho práva. Také připomínám, že premiér Petr Fiala i Zbyněk Stanjura řekli, že ODS je pro-unijní strana a že podporují přijetí eura ve vhodný okamžik. ODS také považuje Green Deal, který brutálně zdraží energie, za pozitivní věc a hlásí se k němu stejně jako celá vláda demobloku.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …