Okamura (SPD): Kvůli zviditelnění jedinců nelze poškozovat zájmy České republiky

08.09.2020 17:51

Komentář na facebookovém profilu k důsledkům cesty předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan

Okamura (SPD): Kvůli zviditelnění jedinců nelze poškozovat zájmy České republiky
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Delegace předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) se vrátila z návštěvy Tchaj-wanu. Vystrčil učinil tuto cestu přes nesouhlas českého prezidenta a české vlády a prohlásil se dokonce v průběhu návštěvy za Tchaj-wance. Nejednalo se tedy o oficiální návštěvu, ale o "truc" provokaci, která měla za cíl jednak zviditelnění Miloše Vystrčila a skupiny senátorů před krajskými volbami, ale zároveň i poškození dobrých vztahů mezi Českou republikou a Čínou.

A již vidíme první důsledky Vystrčilovy cesty. Neměla žádný hmatatelný pozitivní přínos. Naopak čeští výrobci již přichází o milionové zakázky v Číně. V důsledku toho začnou přicházet Češi o práci. Nabídne jim pan Vystrčil z ODS nějakou jinou práci či peníze na živobytí? Nenabídne. ODS má je plná ústa prázdných řečí. Těmi se ale lidé nenají.

Anketa

Vyhraje hnutí ANO krajské volby?

70%
14%
hlasovalo: 14780 lidí

Hnutí SPD podporuje oficiální postoj České republiky, což je politika jedné Číny. Stejnou pozici zaujímají všechny vyspělé demokratické země světa včetně všech států EU, USA, Kanady, Japonska, Austrálie a dalších. Tento postoj je důležitým politickým nástrojem na udržování a rozvoj diplomatických vztahů mezi Čínou a Českou republikou.

Vítáme také vyjádření prezidenta republiky Miloše Zemana, který prohlásil, že v souvislosti s tím, že Vystrčil nerespektuje fakt, že zahraniční politiku má ze zákona v gesci vláda a prezident, nikoli Senát či předseda Senátu, tak si jej nebude zvát na setkání ústavních činitelů k zahraniční politice.

Čína je druhý největší světový obchodník a stát s nejrychleji rostoucí ekonomikou a to je potřeba respektovat. Nicméně člověk zvolen na senátora pouhými osmi tisíci hlasů, tedy Miloš Vystrčil, si myslí něco jiného. Reakce Číny jsou velmi ostré a znepokojivé. Některým našim obchodníkům již byly jako prvotní reakce čínských obchodníků odmítnuty plánované obchody v řádu milionů korun a další budou nepochybně teprve následovat.

Kvůli zviditelnění jedinců nelze poškozovat zájmy České republiky a jejích občanů, našich firem a jejich zaměstnanců. Hnutí SPD zároveň odmítá jakékoli výhrůžky vůči České republice ze zahraničí.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…