Okamura (SPD): Legalizovat prostituci, aby matky měly na jídlo? To ne

21.02.2019 5:36

Komentář na facebookovém profilu k důvodům, jimiž Piráti obhajují návrh legalizace prostituce

Okamura (SPD): Legalizovat prostituci, aby matky měly na jídlo? To ne
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Poslanci Pirátů a ODS dnes řekli, že chtějí legalizovat prostituci a zdůvodnili to mimo jiné tím, že velká část nelegálních prostitutek jsou matky samoživitelky a je třeba jim umožnit prostituovat se legálně. K tomuto záměru se přidali také poslanci ANO, ČSSD a TOP09. Co na to říct?

To je dost pozoruhodný a ve třetím tisíciletí v Evropě skandální přístup. Místo aby tyto strany hledali, navrhovali a realizovali řešení, které umožní matkám samoživitelkám se důstojně uživit, přichází tyto parlamentní strany s nápadem, že matky, co nemají na jídlo, by měly mít legální možnost se prostituovat, a nejen to - na těchto matkách by navrhovatelé formou zdanění rádi ještě nějakou korunu trhli.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ano, prostituce se nezbavíme a pojďme jí dát nějakou legální kontrolovanou formu. Ale ne proto, aby se maminky měly čím živit, ale proto, abychom omezovali zdravotní rizika, obchod s bílým masem a daňové úniky.

Pokud jde o matky, tam vidí SPD řešení jinde - je potřeba nastavit sociální systém tak, aby byl solidární k matkám samoživitelkám. A zároveň je potřeba zarazit podporu tzv. nepřizpůsobivým lidem, kteří si v této souvislosti udělali „byznys“ s rozením dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.