Okamura (SPD): Merkelová zakázala Babišovi Okamuru - píší německá média

08.06.2018 22:37

Komentář na facebookovém profilu k informacím o rozhovoru Andreje Babiše s kancléřkou Angelou Merkelovou

Okamura (SPD): Merkelová zakázala Babišovi Okamuru - píší německá média
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Deník Die Tageszeitung informoval o rozhovoru Andreje Babiše s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, který se odehrál letos na jaře, kdy byla na stole také varianta, že Babiš sestaví vládu ve spolupráci s SPD a vláda by tedy prosazovala také program SPD. Rozhovor se týkal Tomia Okamury a SPD. Angela Merkelová prý Babiše varovala, aby s Okamurou nespolupracoval, protože jde prý o „krajně pravicového politika“, před nímž se budou mít ostatní evropští politici na pozoru. Vláda s SPD by znamenala prosazování striktní protiimigrační, protiislámské a protibruselské politiky a prosazení zákona o referendu. Znamenala by politiku, která hájí české národní zájmy, a nikoliv zájmy Německa a Bruselu. A Andrej Babiš poslechl příkaz německé kancléřky.

Německá média dále dodávají, že si někteří lidé dobře pamatují jedno ráno v polovině dubna v Poslanecké sněmovně, kdy byl Babiš naprosto rozhořčen. Jeho špatná nálada prý souvisela právě s tímto rozhovorem, který krátce před tím vedl Babiš s Angelou Merkelovou. V tomto rozhovoru prý Merkelová také Babiše varovala, aby si držel odstup od Tomia Okamury. Babiš nyní popírá, že by kdy k takovému telefonickému rozhovoru došlo.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…