Okamura (SPD): Musím zopakovat omšelé heslo, naše země nevzkvétá

01.01.2023 18:17 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k novému roku

Okamura (SPD): Musím zopakovat omšelé heslo, naše země nevzkvétá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové, vážení a drazí spoluobčané, přeji Vám šťastný rok 2023. Po několikáté bychom mohli na prahu Nového roku zopakovat omšelé heslo - Naše země nevzkvétá. Nejhorší na tom je, že propast, ke které se řítíme, je stále hlubší a cesta ven se zdá stále těžší. Ještě horší poznání je fakt, že největším problémem naší země nejsou přírodní katastrofy, ani epidemie, ani cizí mocnosti, ale naše vlády, naši vládnoucí politici, tedy lidé, kterým jste vy jako občané dobrovolně svěřili, aby vás zastupovali a za vás zemi řídili.

Jakkoli nám všem přeji to nejlepší a přeji vám všem hodně úspěchů v Novém roce, nejde zamlčet, že naší generaci poprvé a bezprecedentně hrozí přímá válečná hrozba a budeme čelit nejvážnější ekonomické krizi od velké krize na počátku minulého století. A to vše ne díky nějakým cizím silám, ale jen a jen díky úsilí Fialovy vlády vtáhnout nás do války s Ruskem a díky jejímu zničujícímu úsilí zničit také českou ekonomiku spekulativním a politickým předražováním cen energií.

Vážení spoluobčané, je čas a možnost alespoň něco napravit. Je tu naděje, kterou Nový rok opravdu přináší. Za pár dní jsou volby prezidenta. A volba je v podstatě zcela jednoduchá. Pokud nechcete tuto vládu volte Jaroslava Baštu, který se jako jediný zavázal, že současnou Fialovu vládu národní zkázy odvolá, což prezidentovi umožňuje Ústava.

Vím, že někteří z vás, kdo se cítí být v opozici a vlastenci, zvažují zatím volit Andreje Babiše. Bohužel volit Andreje Babiše znamená volit to zlé, s čím dnes bojujeme - znamená to volit diktát Bruselu, pokračování vlády pětikoalice, Green Deal EU, covidový teror, přijímání migrantů, cenzuru a umlčování názorů a přítomnost cizích vojsk na našem území.

V prvé řadě Andrej Babiš nemá jedinou šanci uspět ve druhém kole. Ne kvůli průzkumům, ale proto, že většina vlastenců mu nemůže dát hlas za to, co prováděl s naší zemí v čase Covidu, kdy ještě před rokem prosazoval povinné očkování, za to, že jeho strana s jeho eurokomisařkou Jourovou v Bruselu vládne se stranami současné pětikoalice a jeho partaj přímo podporuje Green Deal nebo neřešení nelegální migrace. Jeho eurokomisařka Jourová z hnutí ANO sama aktivně prosazuje celoevropskou cenzuru a jeho místopředsedkyně europarlamentu Charanzová prosazuje zákaz odběru ruského plynu ropy a uhlí. Jeho strana se v Bruselu přímo podílí na evropské vládě, která se snaží zrušit národní státy, jeho europoslanci jsou za většinou směrnic, které drtí a ničí českou ekonomiku i české občany.

Andrej Babiš a jeho hnutí ANO už třetí volební období ve Sněmovně odmítají referendum o vystoupení ČR z EU. Andrej Babiš a jeho lidé z hnutí ANO spolu se zástupci pětikoalice tedy svorně odmítají demokracii a svorně také potlačovali a potlačují svobodu, od svobody podnikání v době covidu až po svobodu slova a projevu.

Ježíš řekl „Po ovoci poznáte je“. Nedejte na řeči, nedejte na lhaní, ale podívejte se na výsledky hlasování v Bruselu a v českém Parlamentu. Podívejte se na cenzuru v médiích a na internetu, podívejte se na minulá léta, kdy lidé měli zákazy vycházení, zákazy podnikání a byli souzeni za názor v pouhé internetové diskuzi.

Vážení občané, Vy, kdo nevolíte SPD, ale nechcete diktát Bruselu, odmítáte cenzuru a žádáte svobodu projevu, vy kdo jste protestovali proti protiústavnímu covidovému teroru, vy kdo odmítáte válku a chcete mír, vy kdo žádáte demokracii, která znamená přímou vládu občanů ve své zemi, vy kdo odmítáte současnou Fialovu vládu, která už přes rok likviduje tuto zemi tím, že neřeší umělé předražování elektřiny a odmítá kupovat přímo plyn a ropu levně, máte jen jediného kandidáta - jen Jaroslav Bašta je připravený odvolat tuto vládu a jmenuje jen takovou vládu, která se zaváže ve zločinech současné i předchozí vlády nepokračovat.

Vážení občané, je nás nejméně několik milionů nepodvolených, kteří prosazují a žádají svobodu a demokracii a odmítají tuhle zločinnou Fialovu vládu. My všichni, kdo žádáme, aby se zastavila strašná drahota a inflace, my, kdo žádáme, aby stát nastavil podmínky tak, aby se energie vrátily na loňskou úroveň. My všichni máme většinu. Nedejte si namluvit, že je možné volit jen ty tři Bruselem vyvolené finalisty.

Většina národa odmítá Brusel, většina národa žádá mít právo hlasovat v referendu, většina národa odmítá Green Deal a ekonomickou sebevraždu, kterou páchá Brusel a s ním minulá i současná vláda. Naše hlasy bohatě stačí, aby se prezidentem stal člověk, který má odvahu s Fialovou vládou i s Bruselem bojovat, člověk, který jako jediný tuto odvahu bojovat za svobodu a demokracii skutečně osobně prokázal, nikdy neohnul páteř před žádným režimem, a byl za to v době normalizace i ve vězení.

Nás je skutečně obrovská většina! Jen se nenechme uměle rozdělit a připravit o šanci mít prezidenta, který bude mít chuť i odvahu za nás a naši svobodu a práva bojovat.

Přeji vám všem krásný Nový rok, hodně zdraví a štěstí a přeji nám všem prezidenta, který bude stát na straně své země a svých občanů.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…