Okamura (SPD): Naše země akutně potřebuje ekonomický restart

10.11.2023 17:17 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k vývoji ekonomiky

Okamura (SPD): Naše země akutně potřebuje ekonomický restart
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomio Okamura

Jsme jedinou ekonomikou v Evropě, která se ještě nedostala na úroveň doby před pandemií koronaviru. Česká ekonomika kvůli Fialově vládě nadále klesá, v třetím čtvrtletí meziročně o 0,6 procenta. Dle analýzy Českého statistického úřadu se nově k poklesu domácí spotřeby přidal už i výpadek ve vývozu, tedy pokles zahraniční poptávky po tuzemském zboží. Stagnace či pokles našeho hrubého domácího produktu tak trvá již nepřetržitě rok a půl.

Anketa

Je srovnání Petra Fialy s Milošem Jakešem přehnané?

3%
95%
hlasovalo: 22006 lidí

Jsme jedinou ekonomikou v Evropě, která se ještě nedostala na úroveň doby před pandemií koronaviru. Je tedy evidentní, že jde o situaci, zaviněnou chybnou politikou vlády Petra Fialy, nikoli zahraničními vlivy. Propad spotřeby českých domácností je i ve srovnání s ostatními zeměmi EU mimořádně silný.

Důležitými důvody poklesu domácího hospodářství jsou i dva roky nepřetržitě trvající pokles reálných mezd českých občanů a dlouhodobý pokles tržeb v maloobchodě díky vysokému objemu nákupů levnějších a kvalitnějších potravin v zahraničí. Primárním zdrojem slábnoucího výkonu české ekonomiky je pak dlouhotrvající výrazná inflace, způsobená a neřešená vládou Petra Fialy, která opět stoupá a je aktuálně meziročně na úrovni 8 až 9 %.

Naše země akutně potřebuje ekonomický restart, snížení zdanění zaměstnanců, živnostníků i firem, skutečný boj s inflací a hájení českých národních ekonomických zájmů. To zajistí pouze kompetentní vláda s účastí hnutí SPD, a nikoli slabá vláda Petra Fialy, sloužící hlavně zahraničním zájmům, která by měla podat demisi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.