Okamura (SPD): Největší podporovatelé zneužívání sociálních dávek jsou Piráti

11.04.2021 8:35

Komentář na facebookovém profilu k sociální politice Pirátů.

Okamura (SPD): Největší podporovatelé zneužívání sociálních dávek jsou Piráti
Foto: Repro ČT
Popisek: Předseda SPD, Tomio Okamura

Potvrdilo se, že největší podporovatelé zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými jsou Piráti. Neustále ve Sněmovně kritizují návrh zákona SPD o ukončení zneužívání dávek tzv. nepřizpůsobivými. Nejaktivnější je v tomto ohledu místopředsedkyně Pirátů Richterová, která se otevřeně staví na stranu nepřizpůsobivých a zneužívání dávek.

Tuto novelu zákona podalo hnutí SPD s cílem zabránění zneužívání některých z mnoha forem dávek. Současná zákonná úprava totiž umožňuje v mnoha ohledech netransparentní a účelové chování a jednání příjemců dávek a žadatelů o ně. A právě podvodným jednáním chce námi navrhovaná novela zabránit, protože se tohoto nezákonného jednání dopouští převážně osoby, které by neměly za standardního posuzování na tyto sociální dávky nárok. Vše se tak děje na úkor slušných občanů, kteří si výplatu sociálních dávek zaslouží.

V rámci projednávání této naší novely zákona tak jasně ostatní politické subjekty zastoupené v dolní komoře parlamentu vysílají občanům signál, jak na tuto oblast nahlížejí. Nám jde především o to, aby se zamezilo podvodnému a spekulativnímu jednání v souvislosti s čerpáním dávek nebo v rámci žádostí o tyto dávky. Též by mělo dojít k velké úspoře veřejných prostředků a k posílení příslušných kontrolních a sankčních mechanismů.

V hnutí SPD prosazujeme zásadu, že státem vyplácené peníze musí směřovat slušným a pracujícím občanům a v žádném případě k těm, kteří například parazitují na nelegálně vyplácených sociálních dávkách. Máte-li shodný názor, podpořte naše kandidáty v nadcházejících parlamentních volbách, které proběhnou v říjnu tohoto roku.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…