Okamura (SPD): Odmítáme, aby někdo zneužíval uprchlickou vlnu k parazitování

12.05.2022 12:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k uprchlické vlně z Ukrajiny.

Okamura (SPD): Odmítáme, aby někdo zneužíval uprchlickou vlnu k parazitování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Stovky ukrajinských Romů se utábořily na hlavním nádraží v Praze a problémy se stupňují. A vláda Petra Fialy situaci nezvládá a neřeší. Přiznal to už dokonce i primátor Prahy Hřib z vládních Pirátů! V sobotu na pražském nádraží nocovalo přes 400 lidí, část z nich na podlaze. Podobné problémy jsou s Romy například i v Brně. Hnutí SPD odmítá, aby někdo případně zneužíval uprchlickou vlnu k parazitování. My za SPD říkáme vyhostit např. do Maďarska ty, kdo mají maďarské občanství.

“Dle zkušeností z posledních dní (někteří) ukrajinští romští migranti po vyzvednutí dávek odjíždějí mimo město a patrně i mimo republiku,“ informoval mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek. Vláda Petra Fialy (ODS) a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) udělali z České republiky nejlepší bankomat na světě. Bohužel z peněz nás všech. A kdy konečně ministr Rakušan přestane zatajovat, do jakých konkrétních měst a obcí umístí velké skupiny až 1500 romských migrantů, které tady chce Fialova “ukrajinská” vláda nechat? Občané z celé republiky nám zděšeně píšou, jelikož nechtějí mít v blízkosti žádné nepřizpůsobivé lidi. Za hnutí SPD říkám, že tady žádné další nepřizpůsobivé lidi nechceme! DEMISI VLÁDY PETRA FIALY!

Podle hejtmana Moravsko-slezského kraje zase mají v regionu problémy především s kočovnými ukrajinsko-maďarskými Romy. Ničí prý ubytovny i dopravní prostředky, zůstává po nich nepořádek. Na Praze 9 zase zase vznikly pro romské uprchlíky z Ukrajiny stany…

Například jedna ostravská ubytovna se z pobytu romských uprchlíků z Ukrajiny jen těžce vzpamatovává. „Skříně a postele v dezolátním stavu. Ukradli nám peřiny, chrániče na matrace, no hrůza. Kdybyste to viděli v reálu, tak byste se zhrozili,“ prozradila recepční ubytovny v reportáži CNN Prima News.

Navíc po nich v pokojích údajně zůstaly hory nedojezeného jídla. „Jídla si nevážili. Tady se jim vozilo oblečení, oni to vyhazovali do kontejneru a naši, co bydlí na bytech, šli a vybírali to,“ dodala recepční. Před nepřizpůsobivými uprchlíky z Ukrajiny varovali i hejtmani Pardubického a Jihočeského kraje.

Podpora uprchlíků z Ukrajiny by měla být podle názoru SPD přiměřená, pouze na nezbytně nutnou dobu a uprchlíci by se měli vrátit zpět, jakmile to situace umožní, a pracovat na obnově jejich země. Významná část uprchlíků pochází z oblastí, kde neprobíhají boje.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…