Okamura (SPD): Odmítáme diskriminaci neočkovaných a covidovou tyranii

20.07.2021 21:41 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k restriktivním plošným opatřením, vyhlašovaným vládou v rozporu se zákonem

Okamura (SPD): Odmítáme diskriminaci neočkovaných a covidovou tyranii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vláda vydává nezákonná protiepidemická opatření. Odmítáme diskriminaci neočkovaných a covidovou tyranii! Ministerstvo zdravotnictví má nyní jen omezené možnosti toho, jaká protiepidemická opatření může vydávat. Řadu z nich totiž označil Nejvyšší správní soud za nezákonná, protože se neshodují s pravomocemi udělenými pandemickým zákonem. Hnutí SPD požaduje dlouhodobě zrušení pandemického zákona a pandemické pohotovosti. Odmítáme vládou ANO a ČSSD vyhlašovaná plošná restriktivní opatření proti všem občanům.

Zároveň také odmítáme vyhlášení nouzového stavu. Jsme přesvědčeni, že v případě nejvyšší nutnosti je možné využívat stávající legislativy jako např. zákona o ochraně veřejného zdraví, která umožňuje orgánům Ministerstva zdravotnictví vyhlašovat jednotlivá opatření jako například při běžné epidemii chřipky.

Zároveň odmítáme návrhy ministra Vojtěcha, který minulý týden uvedl, že stát přestane od září proplácet testování. To je zcela absurdní! Pokud stát něco nařídí, musí to přeci zároveň také plně hradit! Očkování by mělo zůstat dobrovolné, bez nátlaku - kdo chce, ať se očkuje, a kdo ne, tak nesmí být diskriminován. Chceme návrat k normálnímu životu. A my opakovaně říkáme, že plošné zákazy nejsou řešením. Bojujme s virem, a nikoliv s lidmi!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…