Okamura (SPD): Ombudsman obdržel během jednoho dne kolem tisíce podnětů

07.01.2022 17:58 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k podnětům ombudsmanovi k vyhlášce o povinném očkování

Okamura (SPD): Ombudsman obdržel během jednoho dne kolem tisíce podnětů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Mám radost. Ombudsman Stanislav Křeček naznačil, že na základě iniciativy SPD, kdy mu přišlo tento týden tisíce žádostí od občanů, podá ústavní stížnost, jejímž účelem je, aby byla vyhláška o povinném covid očkování zrušena. Je to díky Vám, přátelé, kteří jste využili vzor dopisu, který připravilo hnutí SPD, a poslali jste ho ombudsmanovi. Během jednoho dne obdržel kolem tisíce podnětů! Nyní se předběžně dotáže ministra zdravotnictví Válka, co se zmíněnou vyhláškou hodlá dělat. Musíme bojovat dál. Děkujeme občanům, kteří se angažovali, i panu ombudsmanovi, který chce jejich hlasy vyslyšet!

„Jsme zavaleni žádostmi lidí, kteří chtějí, aby vyhláška byla zrušená, aby ombudsman inicioval žalobu k Ústavnímu soudu. Bez ohledu na to, co si myslíme, nebo jaký máme občanský postoj, pokud významná část společnosti má pochybnosti o ústavnosti chování vlády, je na místě, aby Ústavní soud posoudil, zda to je, či není v souladu s Ústavou. Současně víme, že vláda chystá změnu této vyhlášky, takže jsem považoval za rozumné zeptat se ministra, jaké změny se chystají, abychom nedělali zbytečný krok. Samozřejmě víme, že u Ústavního soudu je již žaloba Senátu, pod kterou se můžeme připojit. Víme také, že u soudu jsou dvě žaloby vojáků proti správním orgánům, který je nutí k něčemu, co by neměl. Situace je právně velmi složitá a my chceme, aby v tom soud udělal jasno, nic víc,“ uvedl ombudsman Křeček.

Vzor dopisu najdete ZDE.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…