Okamura (SPD): Piráti kážou vodu, ale pijí víno plnými doušky

23.05.2019 16:47

Komentář na facebookovém profilu k působení Pirátů na pražském magistrátu

Okamura (SPD): Piráti kážou vodu, ale pijí víno plnými doušky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Sliby chyby. Zatímco před komunálními volbami současné vedení Prahy slibovalo transparentní a otevřené vedení města, půl roku po nástupu do funkcí pražská vládní koalice ve složení Piráti, TOP 09, STAN a Praha sobě poslance KDU-ČSL Jana Čižinského tento týden o zásadním rozhodnutí spojeném se začátkem výstavby metra D hlasovala nikoliv veřejně, jak by se dalo čekat, ale tajně. Přitom se jedná o jednu z nejdražších zakázek v historii Prahy. Podle informací serveru Novinky.cz to bylo ze strachu z možného policejního stíhání, či dokonce vláčení po soudech…

Hnutí SPD prosazuje hmotnou odpovědnost a odvolatelnost politiků pro případ, kdy se politici zpronevěří svým předvolebním slibům.

Piráti, Praha sobě, TOP a Starostové o sobě pořád prohlašují, jak zametou s korupcí, jak jsou transparentní a čistí, ale když to mají prokázat v praxi, tak skutek jaksi utek… Jsou to jen falešní moralisté, kteří, když se dostanou ke korýtkům, začnou u nich hlasitě a nechutně chrochtat. Kážou vodu a pijou víno… Na Piráty vyplavávají na povrch stále nové kauzy týkající možného zneužívání veřejných peněz a chrochtání u korýtek. Idnes.cz například informoval, že Piráti dostali loni při komunálních volbách v Praze velmi nestandartní slevu na reklamu ve volební kampani 60 až 75 procent. Slevu na kampaň politické straně poskytla „dcera“ společnosti JCDecaux, která zajišťuje služby pro Hlavní město Praha, a která čelí u soudu podezření z korupce. Jeden z jejích manažerů přitom loni na kandidátce Pirátů v Praze kandidoval! Předpokládalo se totiž, že Piráti ve volbách na pražský magistrát uspějí. A nyní mají primátora Zdeňka Hřiba. Hnutí SPD prosazuje hmotnou odpovědnost a odvolatelnost politiků pro případ, kdy se politici zpronevěří svým předvolebním slibům.

To ale zdaleka není vše. Člen dozorčí Trade Center Praha rady Vladimír Šraier z Pirátů si sám vyžádal služební mobil za bezmála 40 tisíc korun! Nyní se sice omluvil, rezignoval a chce peníze vrátit, přitom těch případů, kdy Piráti mlaskají u korýtek, je mnohem více. Piráti kážou vodu, ale pijí víno plnými doušky.

Připomeňme jen, že noví početní pirátští poradci pirátského primátora Zdeňka Hřiba stojí Prahu čtvrt milionu měsíčně! Hřib si na úřad přivedl rekordních devět nových poradců, kteří jsou blízcí Pirátům. Buď je primátor nekompetentní nebo to je malá domů.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ještě před časem také Piráti verbálně bojovali proti kumulaci funkcí a politickým trafikám. Říkali, že na pozice v městských firmách mají usednout odborníci. Jakmile se ale dostali k moci, tak na své předvolební sliby zapomněli a na pozice dosazované vedením Prahy posadili často vlastní zastupitele a politiky.

Tzv. uvolnění zastupitelé a radní za pozice v městských firmách odměny nedostávají, tzv. neuvolnění však ano. Jde většinou o desítky i stovky tisíc korun ročně. Novinky.cz informovaly, že místa obsazují Piráti na základě výběrového řízení, to však ve svém nastavení zvýhodňuje členy pirátské strany a její sympatizanty a vyřazuje členy stran jiných nebo nečleny. Jde například o pány Vašíčka, Veverku, Kolaju, paní Gregorovou… Senátorovi Lukáši Wagenknechtovi pražští Piráti napomohli k pozici v dozorčí radě Pražské plynárenské, kde měsíční odměna činí asi 40 tisíc. Těch případů je ale více...

Navíc Piráti si z veřejných institucí udělali svou cestovku a za Vaše peníze si jezdí na zájezdy do ciziny. Zahraniční cesta Pirátů do USA Prahu vyšla na 300 tisíc korun. Připomeňme také, že Piráti navrhují v Praze šmírovaní lidi, kteří mají svoje soukromé prázdné byty, a zvažují, že na majitele uvalí zvláštní daň či jinou sankci. Chtějí tak majitele přinutit k tomu, aby byty pronajímali, a tím chtějí vyřešit nedostatek bydlení...

Vzpomínáte, jak Piráti před volbami říkali: „Pusťte nás na ně!“? Jejich voliči se mylně domnívali, že tím mysleli: „Pusťte nás na zkorumpované politiky“. Nyní vidíme, že tím Piráti mysleli: „Pusťte nás taky na koryta.“ Jakmile se stali součástí koalice vládnoucí v Praze, už si pěkně rozdělují dobře placené funkce a koryta. Kážou vodu, ale pijí víno plnými doušky. Hnutí SPD prosazuje hmotnou odpovědnost a odvolatelnost politiků pro případ, kdy se politici zpronevěří svým předvolebním slibům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…