Okamura (SPD): Piráti popírají svá vlastní pravidla

29.11.2021 17:36 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k povolební roli Pirátů.

Okamura (SPD): Piráti popírají svá vlastní pravidla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Piráti podvedli voliče. Káží vodu a pijí víno. Ivan Bartoš chce kumulovat funkce a chce být zároveň poslancem i ministrem. 

Anketa

Těšíte se, až se kabinet Petra Fialy ujme vlády?

5%
91%
hlasovalo: 15146 lidí
Text jejich kodexu přitom jasně zakazuje souběh členství ve vládě s funkcí poslance! Kvůli funkcím a moci ale Piráti popírají svá vlastní pravidla. Podle mého názoru se chovají jako podvodníci a lháři. Pirátský kodex praví: „V případě zvolení za Piráty se zavazuji současně vykonávat jen jednu uvolněnou volenou veřejnou funkci (poslanec, senátor, člen vlády, prezident, uvolněný zastupitel apod.) a vyhradit si na výkon veřejné funkce potřebný čas.“ Pokud bude Ivan Bartoš či jiný politik Pirátů současně poslancem i členem vlády, jasně to poruší! Piráti nesmí kumulovat funkce poslance a ministra.

Na základě tohoto principu by se šéf strany Ivan Bartoš musel v případě vstupu do vlády vzdát poslaneckého mandátu a přenechat jej náhradníkovi ze STAN, anebo zůstat poslancem a vzdát se postu ministra a vicepremiéra. Ivanovi Bartošovi a Pirátům se ale zalíbily funkce a korýtka ve stylu čím více, tím lépe, a sosají plnými doušky v rozporu s jejich předvolebními sliby.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů