Okamura (SPD): Piráti se začínají rozpadat

30.11.2021 21:18 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke dvěma odchodům od Pirátů

Okamura (SPD): Piráti se začínají rozpadat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Piráti se začínají rozpadat. Včera stranu opustil místopředseda Pirátů Martin Kučera a dnes ze strany vystoupil zastupitel Prahy 9 Petr Daubner, který svůj krok odůvodnil slovy, že “dnes jsou ve straně slyšet extrémní levičáci, rozmáhá se manipulace, lži, vedení strany nekomunikuje se členy a pravidla platí jen pro někoho. Důležitá jsou jenom korýtka pro některé vyvolené, principy už Piráty najednou nezajímají.“

Daubner dále píše: ”Uvnitř (pirátské) strany začali být mnohem více slyšet ukřičení extrémní levičáci. Principy, které pro Piráty vždy platily (například nekumulace funkcí), najednou už neplatí, i když je máme v našich vnitřních pravidlech, respektive platí jen pro někoho.”

Zjevně tím naráží na fakt, že předseda strany Ivan Bartoš si hodlá ponechat post poslance i ministra pro místní rozvoj ve vznikající Fialově vládě, ačkoliv si piráti zakazovali kumulaci funkcí v kodexu zastupitele.

„Čím dále více se rozmáhá manipulace a někteří vysoce postavení Piráti vysloveně lžou. Vedení strany téměř vůbec nekomunikuje se členskou základnou, protože se bojí skládat účty z volebního superdebaklu, za který je samo nejvíce odpovědné,“ píše Daubner.

Způsob, jakým vedení Pirátů jednalo o vládním angažmá, byl podle Daubnera také tristní. „Důležitá jsou jenom korýtka pro některé vyvolené, principy už nás najednou nezajímají,“ dodal dnes už bývalý Pirát.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…