Okamura (SPD): Podivná hlasování Trikolóry

11.10.2020 19:00

Komentář na facebookovém profilu ke středečnímu hlasování Trikolóry v Poslanecké sněmovně

Okamura (SPD): Podivná hlasování Trikolóry
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Náhodou jsem si všimnul hlasování Trikolory ve Sněmovně a budete zírat stejně jako já. Trikolora nehlasovala pro zařazení návrhu na zamrazení platů politiků na středeční schůzi Sněmovny (hlasování č.19). Naopak všichni poslanci SPD podporují návrh na zamrazení platů politiků a předložili jsme v tomto smyslu vlastní návrh. Kdyby se návrh nezařadil na dnešní schůzi, tak hrozí, že se již nestihne do konce roku odsouhlasit, aby politikům od ledna nenarostly platy. Trikolóře je to evidentně šuma fuk.

Dále, Trikolora ve středu nehlasovala proti zařazení Směrnice EU, která omezuje legální držitele zbraní (hlasování č.9 a č.10). Naopak všichni poslanci SPD hlasovali proti této směrnici, protože podporujeme střelce a myslivce a odmítáme diktát EU.

Trikolora nepodpořila ani návrh zákona z pera SPD proti lichvářským praktikám - SPD chce zastropovat maximální možnou úrokovou sazbu, tak jak to platí ve většině států Evropy. Trikolóra ale evidentně podporuje lichváře a exekutory, kteří to potom vymáhají.

A to není stále všechno. Trikolora podpořila hlasováním návrh Miroslava Kalouska (TOP09) na vrácení zákona o tzv. kurzarbeitu, což by způsobilo, že od listopadu stát nebude moci podporovat udržení pracovních míst ve firmách. Naopak poslanci SPD podpořili hlasováním posunutí kurzarbeitu do dalšího čtení, aby mohlo být co nejdříve podpořeno udržení pracovních míst a firmy nemusely propouštět. Program antivirus totiž platí jen do konce října a je tedy potřeba urychleně odsouhlasit další podporu, jelikož jinak přijdou další lidé o práci a stoupne nezaměstnanost. Musím říct že absolutně nesouhlasím s asociálním přístupem Miroslava Kalouska a Trikolóry.

A kdo za Trikolóru hlasoval? Mají ve Sněmovně tři přeběhlé poslance - Václav Klaus ml. a Zuzana Majerová-Zahradníková vůbec ve Sněmovně nebyli a tato mimořádně důležitá hlasování vynechali. Takže tady jménem Trikolóry hlasovala poslankyně Tereza Hyťhová.

Na druhou stranu je ale dobře, že se ukázaly další a další programové rozdíly mezi SPD a Trikolórou. Mezi veřejně známé rozdíly patří to, že Trikolóra odmítá referendum, odmítají přímou volbu prezidenta, nepodpořili ve Sněmovně vyšší sankce za týrání psů, koček a dalších domácích zvířat, nechtějí vystoupit z EU a chtějí zrušit minimální mzdu, což by způsobilo příliv laciných zahraničních imigrantů na úkor našich českých pracujících.

Naopak SPD prosazuje referendum, podporujeme přímou volbu prezidenta, prosadili jsme zákon SPD na zpřísnění sankcí za týrání psů, koček a dalších zvířat (toto Trikolora hlasováním nepodpořila), chceme vystoupit z EU a odmítáme zrušit minimální mzdu.

Během krátké doby se plně ukazují rozdíly mezi SPD a Trikolórou a plně se potvrzuje, že je Trikolóra programově druhá ODS. S programem, který prosazuje SPD má Trikolóra pramálo společného. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …