Okamura (SPD): Příklad Maďarska ukazuje, že podporovat rodiny lze

07.04.2019 16:36

Komentář na facebookovém profilu k podpoře rodin s dětmi

Okamura (SPD): Příklad Maďarska ukazuje, že podporovat rodiny lze
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Jsme rádi, že také Viktor Orbán podporuje rodiny s dětmi stejným návrhem, který dlouhodobě prosazuje SPD v Čechách. Maďarský parlament v pondělí schválil zákon, jehož základem je poskytnutí bezúročné půjčky, o kterou mohou do budoucna žádat manželé, pokud mají v úmyslu mít děti. Hnutí SPD navrhuje také státem garantované bezúročné půjčky pro pracující rodiny a s tím navíc výrazné daňové zvýhodnění. Pokud chcete, aby stát podporoval silné tradiční pracující rodiny, volte prosím hnutí SPD!

Mladým rodinám chce hnutí SPD nabídnout bezúročné novomanželské půjčky do výše 300 tisíc korun s dobou splatnosti 15 let. Podmínkou je trvalé zaměstnání jednoho z manželů. Při narození třetího dítěte rodina ukončí splácení a dostane zpět splacenou částku při dovršení 18 let prvního dítěte. Odmítáme ale sociální podporu nepřizpůsobivých práceschopných rodičů, kteří dlouhodobě nepracují, a státní podporu chceme podmínit také čistým trestním rejstříkem a nesmí být neomluvené hodiny dětí v rámci školní docházky.

Chceme také prosadit 40 % odpočet daně z příjmu fyzických osob pro rodiče s jedním dítětem, odpočet daně z příjmu fyzických osob pro rodiče dvou dětí bude 70 % a u tří a více dětí bude 100 % daně z příjmu fyzických osob po dobu, kdy je dítě nezaopatřené.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Nárok na bezúročnou půjčku v Maďarsku mají dle zákona manželské páry, pokud je ženě nejvýše čtyřicet let, alespoň jeden z manželů může prokázat, že je zaměstnán, oba manželé mají čistý trestní rejstřík a oba jsou bez daňových dluhů. Třetina půjčky bude manželskému páru uvolněna při narození druhého dítěte a celá částka při třetím dítěti.

Současný demografický pokles počtu narozených dětí představuje zásadní hrozbu pro udržitelnost průběžného prvního pilíře důchodového systému a za současného stavu české vlády nabízejí tristní řešení - buď ve formě zvýšení daní nebo odvodů, zvýšení věku pro odchod do důchodu či příchodem imigrantů. Všechna tato „řešení“ my v SPD naprosto odmítáme.

Myslíme si, že se vyplatí investovat do českých pracujících rodin než do imigrantů. Rodina je základ státu a je potřeba obnovit i její ekonomickou funkci, kterou měla v minulosti. Bez toho jako národ zanikneme a ekonomicky zkrachujeme. Příklad Maďarska ukazuje, že podporovat rodiny lze. Pokud chcete, aby stát podporoval silné tradiční rodiny, volte prosím hnutí SPD!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…