Okamura (SPD): Ukrajinec zmlátil českého mladíka tak, že ochrnul

23.09.2023 6:22 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k násilí spáchaném občanem Ukrajiny.

Okamura (SPD): Ukrajinec zmlátil českého mladíka tak, že ochrnul
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Ukrajinec zmlátil českého mladíka tak, že ochrnul. Osmadvacetiletý Denys Dakov zranil českého mladíka tak, že poté dlouhé měsíce bojoval o život a ochrnul. Dakovovi hrozí až osm let vězení za ublížení na zdraví, předseda senátu nicméně avizoval, že připadá v úvahu překvalifikování činu na přísnější paragraf. Přišel čas, aby se ukrajinští „uprchlíci“ začali vracet domů na území, kde se nebojuje. Ukrajinci mají jinou mentalitu a je logické, že střetů s českými občany bude přibývat. Neřešením problému s obrovským číslem ukrajinských imigrantů na našem území bohužel pouze naroste vzájemná nevraživost. To ministru vnitra Rakušanovi nestačí případ z Plzně, kdy Ukrajinec brutálně znásilnil dívku? A podobný případ z pražské Hostivaře?

Muž, který je původem z Ukrajiny a do České republiky přijel před více než rokem, odpovídal prostřednictvím tlumočníka i na dotaz soudce, proč jako mladý, zdravý muž nebrání svou zem před ruskými agresory. Mladík odvětil, že je jediný muž v rodině, který se snaží něco vydělat a rodinu nakrmit.

Jak informovaly Novinky, podle spisu po krátké výměně názorů došlo na rvačku, při níž Dakov přehodil mladíka na záda a ležícímu mu dal ještě několik ran pěstí, čímž mu způsobil především vážné poškození krční páteře.

Zmlácený mladík dlouhé měsíce bojoval v nemocnici o život, podstoupil operace, čeká ho nákladná rehabilitace. Podle jeho zmocněnkyně je nyní v domácím ošetřování, kde se jeho stav ovšem nijak nelepší. Začal sice trochu hýbat rukou, ale celkově se mu zhoršuje fyzický a zejména psychický stav, kvůli kterému nemůže aktuálně podstoupit další operaci. Jeho stav rovněž vylučuje účast u hlavního líčení či jen samotnou svědeckou výpověď.

Matka poškozeného založila sbírku s cílem vybrat potřebné prostředky na finančně náročnou rehabilitaci a také na bezbariérové bydlení. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…