Okamura (SPD): Vláda Andreje Babiše servilně skáče, jak Brusel píská

14.09.2021 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k závislosti České republiky na Evropské unii

Okamura (SPD): Vláda Andreje Babiše servilně skáče, jak Brusel píská
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Je potřeba ukončit naši závislost na EU a podporovat české firmy. Ať klidně zůstanou státy EU naším důležitým ekonomickým partnerem, ale je zároveň nutné diverzifikovat náš export, abychom nebyli závislí pouze na libovůli neomarxistického vedení v Bruselu. České výrobky se dříve dobře prodávaly po celém světě, v Africe, v Jižní Americe, v Asii, v Rusku. Všechny trhy jsme opustili kvůli slabosti našich politiků, kteří se klaní před Západem. A nahradily nás tam svými výrobky právě západní firmy, které tam navíc prodávají produkty jiné kvality než v EU. Takže zatímco my jsme zoufale závislí na EU a vláda Andreje Babiše servilně skáče, jak Brusel píská, tak západní státy chytře ve velkém obchodují po celém světě, a tím jsou jejich ekonomiky mnohem stabilnější vůči výkyvům a krizím.

Německo ve velkém obchoduje s Ruskem i Čínou, stejně jako USA, vydělávají vzájemně miliardy, budují pozitivní vztahy, Angela Merkelová navštěvuje Putina v Moskvě, zatímco čeští probruselsky zaprodaní politici z koalice SPOLU, Pirátů či ČSSD kvičí pokaždé, když se nějaký český politik pozitivně zmíní o obchodní spolupráci s Ruskem či Čínou. Vzpomeňte, co předvádí předseda Senátu "Tchajwanec" Miloš Vystrčil z ODS. Kvůli jeho "pár vteřinám slávy" klesly prodeje Škodovek v Číně na nulu. Vystrčil říkal, že nechce počítat groše. Takže teď je místo něj počítá Škodovka.

Je prostě potřeba podporovat české firmy s českými zaměstnanci, které daní v ČR. Bez pokřivených ideologií. Jednak tím, že se konečně zdaní nadnárodní korporace a zisk, který z ČR vyvádí, jednak tak, že budou české firmy dostávat přednostně státní zakázky. Také může existovat nižší zdanění menších firem a nižší zdanění firem, které mají sídlo u nás a daní v naší zemi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…