Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy se pohybuje za hranou zákona i Ústavy

29.10.2022 22:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zákona ministerstva vnitra o blokování informačních zdrojů

Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy se pohybuje za hranou zákona i Ústavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Vláda Petra Fialy chce zákonem protiústavně zavést cenzuru. Hnutí SPD bude bránit demokracii a svobodu slova! Ministerstvo vnitra pod vedením Víta Rakušana (STAN) připravilo návrh zákona, jehož záměrem je umožnit v rámci vládního boje proti tzv. dezinformacím a manipulacím zablokování některých informačních zdrojů.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Podmínkou takového kroku by prý muselo být jasné doložení faktů, že se jedná o strategicky nebezpečnou informaci, což by musely potvrdit orgány, které se zabývají bezpečností České republiky. Trváme na tom, že případné odůvodněné žádosti o omezení působení jakýchkoli médií musejí rozhodovat soudy se svými procesními postupy a po doložení porušení stávajících zákonů.

Ministr Rakušan sice zdůrazňuje, že nemá jít o cenzuru, což je ovšem protimluv, protože omezení svobody projevu a svobody slova cenzurou je a je i v rozporu s Listinou základních práv a svobod, která je součástí Ústavy České republiky.

Vláda a ministerstvo vnitra tímto svým krokem zároveň nepřímo přiznávají, že zablokování několika informačních webů na konci února, které na pokyn vlády provedla společnost CZ.NIC, bylo nezákonné. Tato společnost i proto tyto weby odblokovala, jelikož původně pouze podlehla nezákonnému nátlaku vlády a neobdržela žádný písemný příkaz k blokaci médií od soudu či policie.

Vláda Petra Fialy se tedy pohybuje za hranou zákona i Ústavy, když omezuje politicky nepohodlné a opoziční názory, zatímco hnutí SPD vždy stojí na straně svobody slova a svobody projevu! Proto by tato vláda, porušující zákony, měla okamžitě podat demisi!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…