Okamura (SPD): Vláda není připravená na krizové situace

03.03.2020 13:32

Komentář na facebookovém profilu ke koronaviru

Okamura (SPD): Vláda není připravená na krizové situace
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vláda není připravená na krizové situace včetně koronaviru a reagovala pozdě. V České republice se objevily první případy nákazy koronavirem (COVID-19), v jehož důsledku zemřelo ve světě již více než 3 tisíce lidí. Ekonomické dopady nemocnosti mohou být značné. Jedná se o rizikové respirační onemocnění, které zasáhlo již desítky zemí na všech kontinentech kromě Antarktidy. Obavy našich občanů z nákazy a skupování trvanlivých potravin v obchodech jsou logické. Reagují na to, co vidí v médiích, ale také na informaci Správy státních hmotných rezerv (SSHR) z minulého týdne, která oznámila, že má zásoby potravin pouze na 1,3 dne. Praktičtí lékaři mají také akutní nedostatek ochranných prostředků, zejména roušek.

Opatření Vlády ČR měla být přijata již v okamžiku zjištění výskytu koronaviru v Itálii. Jedná se zejména o zpřísnění kontrol na letištích a hraničních přechodech minimálně pro vlaky a autobusy a vydání doporučení občanům necestovat do zasažených oblastí. Občanům ČR, kteří přicestovali ze zasažených oblastí, měla být uložena povinnost tuto skutečnost nahlásit a zůstat v domácí karanténě po dobu 14 dnů. Cizincům, kteří v posledních 14 dnech pobývali v zasažené oblasti, se mělo zakázat cestovat do ČR.

Hnutí SPD dlouhodobě kritizuje nízkou připravenost České republiky na krizové situace. Je nutné zvýšit zásoby zdravotnického materiálu a znovu vybudovat bezpečnostní složky připravené zavést účinnou kontrolu hranic.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Model hospodářského růstu na základě nízkých mezd se už dávno vyčerpal

14:17 Ostrá (SOCDEM): Model hospodářského růstu na základě nízkých mezd se už dávno vyčerpal

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výši mezd.