Okamura (SPD): Vládní koalice je personálně zcela vyprázdněná

22.06.2023 23:08 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na rezignaci ministra zemědělství Zdeňka Nekuly

Okamura (SPD): Vládní koalice je personálně zcela vyprázdněná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Rezignace ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL) je dalším dokladem absolutní odborné a personální nepřipravenosti všech stran vládní koalice ke správě státu. Hnutí SPD disponuje experty i mimo hnutí, kteří jsou připraveni na účast v nové vládě odborníků.

Rezignace ministra Nekuly je již sedmou výměnou ministra vlády Petra Fialy (ODS) za osmnáct měsíců jejího působení. Místo něho je prezidentu republiky navrhován povoláním učitel, poslanec Marek Výborný (KDU-ČSL), který se problematice zemědělství a potravin nikdy nevěnoval.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí

Vysoký počet změn ve vládním kabinetu je dokladem absolutní odborné a personální nepřipravenosti všech stran vládní koalice ke správě státu. Je to pouze potvrzení toho, že současná vláda není vládou odborníků a že vládní koalice je personálně zcela vyprázdněná.

Nekompetentní ministr Zdeněk Nekula nebyl schopen za celou dobu svého působení přijmout žádná opatření ke zlevnění potravin pro naše občany, kteří čelí neskutečné drahotě. Tato výměna ministra je pouze jedním z dalších důkazů nekompetentnosti vlády Petra Fialy (ODS).

Hnutí SPD navrhuje dlouhodobě konkrétní opatření, která by vedla ke snížení cen základních potravin a podpory našich zemědělců, aby byli naši producenti schopni čelit štědře dotovaným produktům, dováženým ze zahraničí v rámci EU. Hnutí SPD disponuje celou řadou odborníků i mimo hnutí, kteří jsou připraveni naše jednotlivá opatření v rámci případné účasti SPD v nové vládě systémově řešit.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…