Okamura (SPD): Vy si chcete vytvářet nové voliče, když vám klesá důvěra?

13.05.2022 16:57

Projev na 19. schůzi Poslanecké sněmovny 13. května 2022 – Představení vládní strategie zvládání ukrajinské krize

Okamura (SPD): Vy si chcete vytvářet nové voliče, když vám klesá důvěra?
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Tomio Okamura (SPD) při jednání Poslanecké sněmovny

Vážené dámy a pánové,

pozorně jsem poslouchal tady ta vystoupení vládních ministrů na téma jejich vládní strategie ohledně migrantů z Ukrajiny. A když to stručně shrnu, tak vláda absolutně neodpověděla na moje úterní otázky co se týče dopadů na české občany a absolutně nevyvrátila obavy našich občanů ohledně zhoršení dostupnosti zdravotní péče, zhoršení kvality výuky ve školách, protože pochopitelně začne být větší počet dětí ve školách, absolutně nevyvrátila obavy občanů ohledně ohrožení našich občanů na pracovním trhu, způsobené přílivem levné pracovní síly z Ukrajiny a absolutně vláda nevyvrátila obavy občanů ze zhoršení bezpečnosti a situace na trhu nájemního bydlení, kde strmě stouply ceny pro české občany v důsledku migrace.

Vrcholem vládního vystoupení ministrů tady bylo, že zcela nesmyslně označili tyto palčivé otázky od tisíců občanů za xenofobní a fašistické, aniž by nabídli občanům nějaká řešení. Svědčí to o velké bezradnosti.

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47752 lidí

Já jsem pozorně sledoval média a jeden z vládních poslanců se už prořekl, jaká je skutečná vládní strategie ohledně ukrajinských migrantů vůči českým občanům. Řekl to v televizi Prima poslanec vládní TOP 09 Ondřej Kolář, který řekl: Budeme muset smazat rozdíl mezi příchozími a našimi občany. Zanedlouho se z uprchlíků stanou také čeští občané.

Já bych chtěl zdůraznit, že plnou odpovědnost za řešení a dopady současné situace na naše občany nese vláda Petra Fialy. A vy si tedy chcete vytvářet nové voliče, když vám klesá důvěra? A jak to bude tedy vypadat pro naše občany s dostupností zdravotní péče? Pro naše děti v přetíženém zdravotnictví a situaci na pracovním trhu? A kdy si konečně uděláte čas na české občany se zdražováním energií, potravin, bydlení a pohonných hmot a začnete to řešit?

Děkuji za pozornost.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…