Okamura: Slušní občané ve vyloučených lokalitách chtějí řešení, nikoliv mediální exhibici

06.06.2014 16:40

Vyjádření k dnešní návštěvě ministrů Chovance a Marksové ve vyloučených lokalitách v Karviné

Okamura: Slušní občané ve vyloučených lokalitách chtějí řešení, nikoliv mediální exhibici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Ministři Chovanec a Marksová se dnes přijeli podívat do vyloučených lokalit v Karviné. Je to neskutečná fraška. V květnu byli zase na Šluknovsku. Ministři Sobotkovi vlády se pravidelně jezdí koukat na problémy naší země, aby se blískli před kamerami televize a odehráli si mediální body. Jak jinak hodnotit to, že se jdou opakovaně procházet po ulicích a koukat na ubytovny v sociálně vyloučených lokalitách. Těch jsem já i další poslanci a senátoři, kteří se problematice skutečně věnujeme, viděli už dávno spousty. U nás v Bystřici pod Hostýnem na Zlínsku máme takovou ubytovnu dokonce přímo na hlavním náměstí mezi kostelem a radnicí. My i slušní občané v postižených lokalitách chceme řešení, nikoliv mediální exhibici. Všichni čekáme, až konečně vláda schválí zákon o hmotné nouzi, který zamezí současné zneužívání sociálních dávek a především zastropuje doplatek na bydlení na cenu obvyklou, aby přestalo být lukrativní sestěhovávání Romů na jedno místo do ubytoven.

Hnutí Úsvit takovou novelu zákona o hmotné nouzi proti zneužívání dávek předložilo již před půl rokem v zimě, připravili jsme ji právě společně se starosty Šluknovska a dalších inkriminovaných oblastí, ale právě kvůli postoji výše uvedených ministrů bohužel neprošla. V této souvislosti vláda ve Sněmovně v zimě veřejně na mikrofon slíbila, že do dvou měsíců předloží návrh vlastní. Dva měsíce již dávno uplynuly a skutek utek. Jestli bude vláda ve své nečinnosti pokračovat, hnutí Úsvit předloží ještě letos novelu ve spolupráci se starosty Šluknovska znovu. A bohužel kvůli laxnímu přístupu vlády slušní občané trpí v postižených lokalitách nadále.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…