Okamura (Úsvit): Fiskální pakt omezuje suverenitu ČR

10.03.2014 16:05

Hnutí Úsvit - na rozdíl o všech tří vládních a také dalších parlamentních stran - odmítá přijetí eura bez referenda a na základě falešných údajů a zároveň také odmítáme vzájemné ručení jednotlivých států EU za dluhy jiného státu.

Okamura (Úsvit): Fiskální pakt omezuje suverenitu ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL chce přistoupit k fiskálnímu paktu, kterým by se ČR řídila po přijetí eura. Fiskální pakt znamená, že kdyby ČR přestoupila určité parametry rozpočtu, Evropská komise bude rozhodovat fakticky o rozpočtu ČR a ČR přijde o suverenitu nad svým rozpočtem.

Můj názor je tento: Fiskální pakt omezuje suverenitu ČR, a pokud k němu přistoupíme, pak jedině po celostátním referendu. Fiskální pakt významně omezuje kontrolní pravomoci ČNB a potom by si tady cizí banky dělaly, co chtěly. Zvlášť v současné situaci, kdy většina bank v ČR je zahraničním majetkem. Jsem pro referendum – jelikož se jedná o předávání významných národních kompetencí ČR do Bruselu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Na cílený rozvoj venkova směřuje 64 milionů

18:05 Hejtman Červíček: Na cílený rozvoj venkova směřuje 64 milionů

Na rozvoj menších obcí formou dotační podpory obecních projektů v rámci Programu obnovy venkova Král…