Okamura: Vážená vládo, pánové ministři, zkuste alespoň základní body svého programu plnit!

03.06.2014 14:53

Výroky ministra Babiše

Okamura: Vážená vládo, pánové ministři, zkuste alespoň základní body svého programu plnit!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Velmi překvapivá jsou slova pana ministra Babiše o tom, že některé systémové změny, které se mají přijmout, jsou - jeho slovy - BLBĚ.

Tedy zrušení druhého pilíře, zrušení poplatků ve zdravotnictví, snížení DPH na léky. Tyto programové body jsou přitom základem programového prohlášení vlády a stojí na nich současné koalice. A to samé obhajovalo před volbami i hnutí ANO.

Je zcela v pořádku, když ministr financí je odpovědný a hledá peníze pro naplnění státní kasy. Není ale v pořádku, že se tak děje v příkrém rozporu v programem, který byl před půl rokem slíben voličům. Jsou tu miliony voličů, které politikům a jejich stranám svěřili mandát proto, aby plnili volební program tzn. zrušili například poplatky v nemocnici, aby se snížilo DPH u léků a samozřejmě, aby politici zabránili tunelování veřejného důchodového pojištění komerčními pojišťovnami. Samozřejmě není to první porušení vládního prohlášení a předvolebních slibů – připomeňme, že vláda odmítla například náš návrh novely exekučního řádu, který by omezil byznys s dluhy, a pochopitelně vláda odmítla i návrh zákona o referendu, který principiálně dokonce vycházel z návrhu ČSSD.
Nám z opozice nezbývá než jen protestovat: “Vážená vládo, pánové ministři, zkuste alespoň základní body svého programu plnit!“

A dodáváme, že hnutí Úsvit trvá na zrušení poplatků ve zdravotnictví (přijatelný je pro nás pouze poplatek za pobyt v nemocnici v rozumné výši), snížení DPH na léky a zrušení druhého důchodového pilíře.

Navzdory tomu, že tu ještě nemáme demokracii, ve které by bylo možné volat politiky k odpovědnosti, tak i přesto mají voliči v nejbližších volbách možnost svůj názor říct a doufáme, že to udělají.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce