Okamura: Zakážeme soukromé exekutory a zrušíme DPH pro pozemky pod novostavbami

08.01.2014 16:56

Tisková zpráva po dnešní tiskové konferenci hnutí Úsvit přímé demokracie.

Okamura: Zakážeme soukromé exekutory a zrušíme DPH pro pozemky pod novostavbami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Hnutí Úsvit tímto oznamuje, že do legislativnáího procesu odevzdáváme první novelu k novému občanskému zákonu a to paragraf, který ruší zdanění placení DPH u pozemku u novostaveb. Daňový výnos podle našeho názoru nevyváží škody, které tento paragraf přináší - tedy zdražení vlastnického bydlení a zpomalení stavebnictví, což negativně ovlivní ekonomiku i pracovní místa.

A nyní k zásadnímu návrhu hnutí Úsvit ohledně problematiky, která sužuje velké množstvé občanů České republiky. Týká se exekutorů a jak já dnešnímu stavu říkám, je to státem posvěcená lichva. Po dlouhodobém zvažování a práci na změnách exekutorského řádu, jsme dospěli ke zcela radikálnímu názoru a to, že řešením naprosto NEZVLADATELNÉ SITUACE v exekucích je deprivatizace - tedy opětovné zestátnění exekutorské činnosti. Jsme dokonce toho názoru, že nejvhodnějším řešením by bylo převzetí fungující německé či rakouské legislativy. V praxi by to znamenalo, že exekutor by byl nejen soudem pověřený, ale také soudem placený vykonavatel. Zkončil by tak komerční byznys s dluhy. Je třeba říci, že problém exekutorů totiž není jen ve špatných zákonech, protože mnozí exekutoři nerespektují ani ten platný, slabý a chabý exekuční řád a je naprosto nehorázné, když na lidské bídě inkasuje vyvolený exkutor i miliardy ročně. V tuto chvíli jsme si zadali analýzy německých a rakouských zákonů a v nejbližší době připravíme paragrafované znění návrhu českého zákona - respektivě změny soudního řádu.

Na závěr dodávám, že novelu ohledně zrušení DPH u pozemku u novostaveb bude mít v Úsvitu na starosti poslanec Marek Černoch a exekutory poslanec Petr Adam.

Děkuji za pozornost.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit přímé demokracie

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Tatra je takové nákladní Ferrari

21:03 ODS: Tatra je takové nákladní Ferrari

Alexandr Vondra a Veronika Vrecionová s Ondřejem Krutílkem zakončili svůj čtyřdenní výjezd na Moravu…