Olšáková (Kandidátka mladých): Na poliklinice se chystá nové pracoviště rentgenu

12.08.2019 11:30

Od 1. září do ambulance vstupuje nový nájemce, který pracoviště vybaví vlastním rentgenem a sonografickým zařízením. Nyní probíhají stavební úpravy, a proto má RTG pracoviště do konce prázdnin výluku. Pacienti jsou odkazováni do Slavičína, Vsetína či Zlína.

Olšáková (Kandidátka mladých): Na poliklinice se chystá nové pracoviště rentgenu
Foto: archiv starostky
Popisek: Starostka Města Valašské Klobouky Mgr. Eliška Olšáková

Až do konce prázdnin bude mít výluku radiodiagnostické oddělení na Valašskokloboucké poliklinice. Důvodem jsou probíhající stavební úpravy, které uzpůsobují podmínky pro instalaci nového moderního rentgenu. Ten s sebou do Valašských Klobouk přináší nový nájemce ambulance, který začne první pacienty přijímat od září.

„Původní rentgen pořídilo město Valašské Klobouky v roce 2004. Zařízení už bylo po všech stránkách zastaralé a stále častěji vyžadovalo výměny náhradních dílů a jiné opravy, což pro polikliniku představovalo značnou finanční zátěž. Na základě výzvy města vyhlásil Krajský úřad Zlínského kraje na obsazení radiodiagnostického pracoviště výběrové řízení. Od 1. září jej tedy bude provozovat firma Rentgen Valašské Klobouky, která do ambulance nastoupí i s vlastním rentgenem a sonografickým vybavením, takže péče o pacienty z našeho města i spádového regionu bude zachována,“ uvedla starostka Eliška Olšáková.

„Po dobu výluky rentgenu jsou pacienti odkazováni na pracoviště ve Slavičíně, případně ve Vsetíně či Zlíně. Prosíme je o shovívavost s tímto omezením a věříme, že přivítají komfort a kvalitu, kterou jim nové zařízení v modernizované ambulanci přinese,“ řekl Ivan Kovalčík, ředitel Valašskokloboucké polikliniky.

Město Valašské Klobouky touto cestou děkuje MUDr. Evě Trávníčkové za dlouholetou a kvalitní odbornou péči, kterou pacientům z Valašských Klobouk i širokého okolí věnovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…