Olšáková (STAN): Dům na rohu se poprvé představí veřejnosti

10.04.2022 14:01

S výsledkem náročné rekonstrukce dřívějšího brownfieldu na podnikatelské centrum se mohou přijít seznámit první návštěvníci. Den otevřených dveří pro veřejnost se v Domě na rohu koná v úterý 12. dubna od 16 do 19 hodin.

Olšáková (STAN): Dům na rohu se poprvé představí veřejnosti
Foto: Daniela Černá
Popisek: Eliška Olšáková (STAN)

Valašské Klobouky mají ve svém centru novou dominantu. Tou se stal Dům na rohu, který po završení stavebních prací doznal své finální podoby a jeho nadčasový vzhled zdobí nároží ulic Československé armády a 2. května. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí
S výsledkem náročné rekonstrukce dřívějšího brownfieldu na podnikatelské centrum se nyní mohou přijít seznámit i první návštěvníci. Den otevřených dveří pro veřejnost se koná v úterý 12. dubna od 16 do 19 hodin.

„Dům na rohu byl po dvě desetiletí nedostavěnou hrubou stavbou, která se stala chátrající zátěží městského centra a pohled na ni vzbuzoval především nelibé pocity. Město Valašské Klobouky se rozhodlo situaci řešit, objekt odkoupilo a díky úspěšné žádosti o dotaci u Ministerstva průmyslu a obchodu ČR jej proměnilo v atraktivní budovu, která nabízí zázemí pro řadu podnikatelů. Aktuálně už je obsazená převážná většina prostor a první nájemci se stěhují do svých kanceláří,“ přiblížila Eliška Olšáková, starostka města Valašské Klobouky. „Dříve než se v Domě na rohu rozběhne plný podnikatelský ruch, rádi bychom veřejnosti nabídli možnost návštěvy a prohlídky stavby, která po rekonstrukci otevírá zcela novou etapu svého provozu,“ pozvala.

Celkové náklady této investiční akce včetně projektové dokumentace a dalších vedlejších výdajů činily 27,1 milionu korun, z nichž částku 21,3 milionu pokryla dotace Ministerstva průmyslu a obchodu ČR z programu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů. Na odkup objektu město vynaložilo 6,3 milionu korun.

Akce Dům na rohu byla realizována za účasti Ministerstva průmyslu a obchodu ČR z prostředků státního rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…