Opl (Rozumní): Má být trest smrti pro lidské zrůdy?

22.02.2019 7:37

Co s bestiálními vrahy žen a dětí a nyní i s uřezávači hlav, kteří se chtějí vrátit do Evropy a ohání se humanitou a ochranou lidských práv ?

Opl (Rozumní): Má být trest smrti pro lidské zrůdy?
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Odpůrci trestu smrti argumentují, že v případě justičních omylů, a že jich byla ve světě celá řada, jsou následky trestu nejvyššího fatální a nelze již následně nespravedlivý trest napravit. A mají pravdu.

Někteří se bojí možného zneužití, třeba k účelové likvidaci politických oponentů a 50 léta minulého století v naší zemi, ale i aktuální situace v řadě zemí po celém světě ukazuje, že i to se bohužel děje.

Současně jsou tady případy, kdy dochází k brutálním vraždám, mnohdy i malých dětí, které většinou ještě před smrtí musí strpět sexuální zneužití od pachatele. Každý rodič ví naprosto přesně, co by s dotyčným udělal.

A nyní se bestiální uřezávači hlav z tzv. ISIS, dožadují návratu do Evropy a ohání se humanitou a ochranou lidských práv! 

Média přinesla nespočet zadokumentovaných zvěrstev, kterých se tito lidské zrůdy dopustili a které se svojí brutalitou zcela vymykají chápání normálních lidí. A tito zrůdy se svými hrůznými skutky stále chlubí a je naprosto jasné, že pokud budou mít šanci, bez váhání v nich budou pokračovat.

Léta jsem pracoval u Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování a viděl jsem hodně zla, které jsme potírali. A rozhodně nemám pocit, že by tito zvláště nebezpeční pachatelé dostali to, co by si zasloužili. Touto mojí praxí jsem samozřejmě ovlivněn.  

Myslím si, že se toto téma bude muset otevřít, seriozně vydiskutovat jak s odbornou, tak i laickou veřejností a přijmout politické rozhodnutí, zda-li v taxativně vymezených případech trest smrti opět nezavést. 

Můj postoj je jasný, ale položím otázku, která se nabízí. Mají se takové zrůdy vůbec "brát do zajetí" ? I to je politické rozhodnutí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.