Opl (Rozumní): Podvody v ordinacích stojí 35 miliard ročně

24.09.2017 18:39

Proč takový obrovský, pobuřující nadpis na první stránce celostátních LN? Ve skutečnosti 9/10 této sumy skončí v kapsách majitelů zdravotnických zařízení a v pokladnách politických stran.

Opl (Rozumní): Podvody v ordinacích stojí 35 miliard ročně
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Stran, které jsou aktuálně u moci a dosazují si do vedení státních nemocnic ředitele a ekonomické náměstky.

Hlavním úkolem otvíráku v Lidovkách je odvést pozornost od těchto skutečných škůdců a svést vinu za nedostatek peněz ve zdravotnictví na lékaře a tím prohloubit negativní postoj veřejnosti k lékařskému stavu. Je před volbami a začalo vyšetřování, roky politickými reprezentacemi přehlížené, okrádání zdravotních pojišťoven o zpětně vyplácené bonusy od dodavatelských firem za odebrání určitého množství spotřebního materiálu, léků atd., přičemž vedení nemocnic fakturuje pojišťovnám plnou cenu.

Jde o částky v desítkách miliard Kč.

Nechceme hájit malou část nepoctivých lékařů, ale je potřeba nastolit otázku: „Komu asi prospěje dehonestace lékařů“?

Hlavně zastáncům privatizace zdravotnictví.

Musí totiž zlikvidovat prestiž, kterou lékařský stav zatím má a nabourat důvěru pacienta ve svého lékaře, aby mu nevěřil ani nos mezi očima.

Pak lidé budou hledat zastání u různých privátních firem, které si zřídily kšeft s prodáváním akreditací, vytvářením jakýchsi pořadníků kvality poskytovatelů, zřizováním advokátních kanceláří zabývající se zdravotní problematikou atd.

Hlavní cíl je získat peníze ze zdravotní daně, která tvoří koláč cca 240 mld Kč ! V USA, kde byl tento systém doveden k dokonalosti jde do zdravotnictví cca 18,6% HDP (v ČR 7,5% při srovnatelné kvalitě).

U nás prozatím nese tíhu situace zdravotnický personál a díky jejich obětavosti, stále požíváme víceméně kvalitní péči, která se ale nutně bude zhoršovat, pokud zvolíme stávající parlamentní strany, které se podepsaly na současném stavu.

Slýcháváme od pacientů mnohdy argument: „když v té privátní nemocnici je takové moderní pěkné prostředí a všichni jsou vstřícní“.

Nikdo ve skutečnosti nezkoumá podstatu, proč tomu tak je. A ta je taková, že většina privátních nemocnic má u zdravotních pojišťoven nasmlouvány platby za výkony podstatně vyšší, než krajské nebo městské nemocnice. Potom si může majitel dovolit luxusnější vybavení čekáren a personál motivovat k tomu, aby jednal s pacienty vlídněji.

Prakticky všechny vlády po "sametové revoluci" nemají s řízením státu ve veřejný prospěch nic společného. "Banda darebáků" napříč politickým spektrem je "vysmátá", přestože to tu "rozdrbala" takovým způsobem, že dát to dohromady, aby stát opět začal sloužit veřejnému zájmu, bude vyžadovat obrovské úsilí a oběti.

Voliči by měli důkladně zvážit, zda je v jejich zájmu volit strany, které se od roku 1989 kdy účastnily ve vládě.

Článek je dílem MUDr. Jana Síly, jednoho z lékařů, kteří zasvětili svůj život tomuto poslání a kterým není lhostejné, co se ve zdravotnictví děje. Proto také kandiduje v říjnových volbách za volební alianci stranu ROZUMNÍ, aby se mohl aktivně účastnit na tolik potřebných pozitivních změnách v našem zdravotnictví (a kandidujících lékařů je na kandidátkách ROZUMNÝCH více)

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…