Orel (Zelení): Mrzí mě úspěch populistických stran. SPD, ale i ANO

30.09.2022 13:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k prohranému souboji o senátorské křeslo.

Orel (Zelení): Mrzí mě úspěch populistických stran. SPD, ale i ANO
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Petr Orel (SZ)

Milí přátelé, vážené dámy, vážení pánové,

upřímně a s pokorou děkuji za Vaši podporu v senátních volbách, téměř 20% hlasů však nestačilo. Zvláště pak děkuji sousedům - voličům z Nového Jičína (31,64%), města kde jsem se narodil, kde žiji a které mám v srdci, kde jsem vyhrál s převahou, to sice už není úplně podstatné, ale velmi, velmi to potěší.

Děkuji také za podporu občanům do Bartošovic (33,89%), kde trávím asi nejvíce času.

Děkuji taky všem osobnostem, které mě veřejně podpořily, lidem, ke kterým vzhlížím, kterých si nesmírně vážím.

Velmi se omlouvám naopak těm, které jsem možná zklamal. Šel jsem do volebního boje za Stranu zelených, za stranu, kterou jsem v listopadu 1989 spoluzakládal a zůstal členem, přes všechny problémy, které tato strana zažila.

Jsem přesvědčen, že základní myšlenkové ideje, tj. důraz na ochranu životního prostředí, na ochranu přírody, jsou správné a určující pro náš udržitelný život na planetě Zemi.

Z čeho nemám vůbec radost, a to se týká obecně letošních komunálních i senátních voleb, tak to je úspěch populistických stran, mám na mysli především SPD, ale i ANO, i když v případě ANO vnímám komunální volby odlišně. Nicméně na úrovni celostátního vedení je toto hnutí na úrovni SPD, včerejší krátký komentář k volbám předsedy A. Babiše, který jsem zachytil odpoledne na Radiožurnálu, to jenom potvrdil. Do druhého kola senátních voleb nemůžu proto podpořit zástupce tohoto hnutí, notabene člověka, který již čtyřikrát převlékl politické triko, začínal v KSČ, byl v Unii svobody, pak v ODS a teď je členem ANO, to zavání „kariérou za každou cenu“, tyto hodnoty určitě nesdílím!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…